12.6 C
Deurne
woensdag 4 oktober 2023
Home- DeurneHeemkundekring Deurne houdt boekenmarkt in heemtuin

Heemkundekring Deurne houdt boekenmarkt in heemtuin

Boekenliefhebbers kunnen zondagmiddag terecht in de heemtuin van Heemkundekring H.N.Ouwerling aan de Stationsstraat in Deurne. Van 14.00 tot 17.00 uur wordt er een kleine boekenmarkt gehouden.

Tegelijkertijd kan ook nog de expositie ‘Pottenbakkers en keramiek’ worden bekeken in het Heemhuis zelf. Daarbij wordt een bijzondere verzameling van keramieke kunst en gebruiksvoorwerpen tentoongesteld. Er zijn verschillende wandborden en vazen te zien die werden vervaardigd in de bekende Limburgse pottenbakkerijen waar ook Deurnese kunstenaars als Willi Martinali hun ontwerpen lieten uitvoeren.

Veelkleurige kunst
Voor deze tentoonstelling in het heemhuis heeft de eigenaar van de kunst een selectie gemaakt uit zijn in de loop der jaren verzamelde veelkleurige kandelaars, kruiken, sieraardewerk, huishoudelijke gebruiksvoorwerpen en serviesgoed.

Limburgse pottenbakkerijen
De verzameling geeft een goed beeld van het keramiek en zijn makers. Veel van deze voorwerpen werden vervaardigd in de Limburgse pottenbakkerijen zoals De oude Kruik in Milsbeek en de Vuurvogelen Terra, de Champignon in Gennep en Russel Tiglia in Tegelen. Verschillende Deurnese kunstenaars hebben in die ateliers hun ontwerpen laten produceren zoals bijvoorbeeld Pieter Wiegersma in Tegelen. Ook Willi Martinali, Hans van Hoek en Frans Jacobs lieten hun ideeën vaak vormgeven in deze pottenbakkerijen.

De boekenbeurs vindt zondag 9 oktober van 14.00 tot 17.00 uur plaats in de heemtuin aan de Stationsstraat 73 in Deurne bij het heemhuis. Tot en met 8 januari 2023 is de tentoonstelling ‘Pottenbakkers en keramiek’ nog te bezichtigen op elke dinsdag van 19.00 tot 21.00 uur en op elke tweede en vierde zondag van de maand van 14.00 tot 17.00 uur. De toegang is gratis.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen