27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneHeemkundekring presenteert het ontstaan van de mens

Heemkundekring presenteert het ontstaan van de mens

Werkgroep Lezingen en Excursies Heemkundekring H.N.Ouwerling Deurne houdt op woensdag 23 januari 2019 om 20.00 uur een lezing in het  Cultuurcentrum  Martien van Doorne Deurne, met als titel “Ontstaan van de mens en zijn verspreiding op aarde”. Spreker is Koos Keijzer

Dit verhaal beslaat een periode van zeven miljoen jaar en schetst de ontwikkeling van de  mens tot in onze tijd met als hoofdvraag: wanneer, waar en hoe zijn de menselijke soorten ontstaan en over de aarde uitgezwermd? Antwoorden hierop brengen weer andere vragen met zich mee: welke rol hebben klimaten, landschappen en natuurrampen daarbij gespeeld? Hoe zijn de huidige rassen ontstaan? Waarom winnen Afro-amerikanen de 100 meter en Ethiopiërs de marathon? Waaraan kun je zien dat onze evolutie nog niet is afgerond? Waarom zijn wij de overheersende diersoort op aarde geworden? Waarom hebben Europeanen andere volkeren onderworpen en gebeurde dat niet omgekeerd? Hoe ziet de aarde er over 10.000 jaar uit? En de belangrijkste vraag voor de spreker: steekt u tijdens het verhaal uw vinger op voor nog meer vragen?

Dr. ir. C.J. (Koos) Keijzer (1950) werkte als onderzoeker aan de Landbouw Universiteit te Wageningen en is o.a. gespecialiseerd in de genetica, evolutie en biomechanica. Hij behoort net als u tot de enige diersoort die planten en dieren domesticeerde, vuur leerde maken en zijn lichaam en voedingspatroon daarmee radicaal veranderde. Koos Keijzer is lid van onze Heemkundekring en woont in onze Gemeente.

De lezing is voor leden van de heemkundekring H.N.Ouwerling gratis. Niet leden betalen € 2.50.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen