11.2 C
Deurne
zaterdag 9 december 2023
Home- DeurneDiverse activiteiten bibliotheek tijdens Nationale Voorleesdagen 2019

Diverse activiteiten bibliotheek tijdens Nationale Voorleesdagen 2019

Bibliotheek Helmond-Peel bruist tijdens De Nationale Voorleesdagen 2019. Deze dagen zijn bedoeld om het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen te stimuleren. Voorlezen is goed voor de taalontwikkeling van jonge kinderen. Daarom zijn er van woensdag 23 januari tot en met zondag 3 februari 2019 allerlei spetterende (voorlees)activiteiten rondom het prentenboek Een huis voor Harry.

Kom naar de bieb en stap in de wereld van kat Harry, de hoofdpersoon uit ‘Een huis voor Harry’, het Prentenboek van het Jaar, dat werd geschreven door Leo Timmers. De kinderen horen hoe Harry verdwaalt, maar dankzij zijn vrienden toch zijn huis weer terugvindt.

Het boek wordt extra tot leven gebracht tijdens de voorstelling  door theaterduo Kees & Koos. Samen met de kinderen gaan ze op zoek naar Harry. Een tocht langs verschillende huizen, hokken en nesten. Kaarten voor deze voorstelling zijn te bestellen via www.bibliotheekhelmondpeel.nl/activiteiten

Voorleesbus Blikkie rijdt ook uit tijdens de Nationale Voorleesdagen. De bus bezoekt een groot aantal kinderen op scholen en peuterspeelzalen. De leesconsulenten van de Bibliotheek gaan een interactieve voorleesactiviteit doen bij diverse peuter- en kleutergroepen op peuterspeelzalen en op basisscholen. Met mooie materialen komt het verhaal ‘Een huis voor Harry’ tot leven.

Thuis voorlezen

Tijdens De Nationale Voorleesdagen wordt het belang van voorlezen extra benadrukt. Maar de bibliotheek ondersteunt ouders ook graag bij het voorlezen na deze week met een uitgebreide collectie aan fantasierijke prentenboeken.

Om de voorleesdagen extra feestelijk te maken, krijgen kinderen tot en met 6 jaar die lid worden van de Bibliotheek een vingerpopje van kat Harry. Zij kunnen gratis lid worden. Ouders krijgen € 10,- korting op hun lidmaatschap.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen