25.4 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneHeemkundekring Deurne sluit Heemhuis voor bezoek in verband met nieuwe coronamaatregelen

Heemkundekring Deurne sluit Heemhuis voor bezoek in verband met nieuwe coronamaatregelen

Het bestuur van de Heemkundekring H.N. Ouwerling heeft besloten om het Heemhuis aan de Stationsstraat te sluiten voor de publiekelijk toegankelijke openingstijden van dinsdagavond en zondagmiddag. Op donderdagochtend was het Heemhuis al gesloten.

Ook op maandagochtend en woensdagochtend is het Heemhuis nu gesloten; dat blijkt uit hun onlangs verschenen nieuwsbrief. Met vragen over genealogie, en/of DeurneWiki en DocuDataDeurne, kan voorlopige alleen telefonisch contact worden opgenomen met Pieter Koolen.

Werkgroepen e.d.
Voor het werkgroepenoverleg was eerder al gekozen voor een beperktere opzet met alleen de contactpersonen, maar ook dat overleg is nu afgezegd. Vanwege de verscherpte coronamaatregelen is ook de reguliere bestuursvergadering vervangen door overleg per mail. Daarin is afgesproken dat ‘Historische Geografie’ een aparte werkgroep wordt. Contactpersoon vanuit het bestuur is Tiny Koppens. Voor deze werkgroep worden nog steeds vrijwilligers gezocht. Verder is bekend geworden dat het bouwplan Lagekerk-Toon Kortoomslaan ongewijzigd wordt doorgevoerd. Met de visie van de Heemkundekring wordt vooralsnog geen rekening gehouden.

Bestuurmutaties
Het bestuur maakt zich steeds meer zorgen over de invulling van enkele bestuursfuncties, nu Jan Adriaans in 2022 stopt als voorzitter en Thom van der Straaten heeft aangegeven tussentijds terug te treden. De Heemkundekring zoekt dan ook nieuwe bestuursleden om de vereniging op het huidige niveau te laten functioneren. Belangstellenden die zich voor de vereniging willen inzetten, kunen ncontact opnemen met voorzitter Jan Adriaans of secretaris Jos Thijssen.

Fotoherkenning in het Weekblad voor Deurne
Al achttien jaar verzorgen Anneke en Hans van Hoek in het Weekblad voor Deurne een fotoherkenningsrubriek ‘Wie wat waar’. Lezers worden dan gevraagd of zij namen, of andere informatie, over de getoonde foto door willen geven. Voor de Heemkundekring is dit een goede manier om zich te presenteren. De ‘Beeldarchief-bank’ wordt zo steeds verder gevuld.

Omdat Anneke en Hans hebben aangegeven het rustiger aan te willen gaan doen en willen ze de fotoherkenningsrubriek in het Weekblad dan ook aan iemand anders overdragen. De Heemkundekring will deze foto-herkenningsrubriek voortzetten en is dan ook op zoek naar een of enkele vrijwilligers, die dit over willen nemen. Belangstellenden kunnen contact opnemen met het secretariaat via secretaris@heemkundekringdeurne.nl.

Foto: DeurneWiki

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen