18.5 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneHeftruck- of vca-certificaat voor zestig statushouders Helmond-De Peel

Heftruck- of vca-certificaat voor zestig statushouders Helmond-De Peel

Dit jaar hebben zestig inwoners met verblijfsvergunning uit Asten, Deurne, Geldrop-Mierlo, Gemert-Bakel, Helmond, Laarbeek en Someren één van de trainingen van Senzer gevolgd. Donderdag 20 juni ontvingen zij tijdens een feestelijke bijeenkomst in Helmond hun heftruck- of vca-certificaat. Vanuit de gemeente Deurne was Wethouder Marnix Schlösser bij de uitreiking aanwezig.

Al 46 personen van de geslaagden zijn aan het werk, volgen een werkstage of hebben een lopende sollicitatie. Vorig jaar hield Senzer een pilot in Gemert-Bakel die bestond uit een speciale heftruck-training en een basiscursus Veiligheid en Gezondheid (vca) voor statushouders. Van de 30 deelnemers aan het project in Gemert-Bakel heeft het grootste deel ondertussen werk gevonden. Dat was voor werkbedrijf Senzer reden om in 2019 deze trainingen regiobreed in te zetten waaronder ook voor statushouders in de gemeente Deurne.

Kennismaking

De deelnemers leren bij de training niet alleen praktische vaardigheden maar het helpt ze ook verder bij het leren van onze taal, bij het zoeken naar werk en om te integreren. Het is vaak een hun eerste kennismaking met de Nederlandse arbeidsmarkt. De deelnemers zijn afkomstig uit alle zeven Peelgemeenten met diverse leeftijden, achtergronden, taal- en opleidingsniveaus, maar met als overeenkomst dat ze willen werken aan hun toekomst in Nederland.

Foto: Senzer

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen