22.6 C
Deurne
woensdag 24 juli 2024
Home- DeurneNieuw logo gemeente Deurne voorlopig te duur

Nieuw logo gemeente Deurne voorlopig te duur

De gemeente Deurne krijgt voorlopig geen nieuw logo. Tijdens de vergadering van de Raadscommissie Bestuur bleek dat een meerderheid van de fracties vindt dat de introductie van een nieuw logo te veel geld kost.

Eerder dit jaar werd de discussie rond het huidige logo van Deurne aangewakkerd door een burgerinitiatief waarmee meer dan 1000 handtekeningen werden binnengehaald van mensen die ook liever een ander logo wilden voor hun gemeente.

Onderzoek

De gemeente zag het initiatief als aanleiding om uit te zoeken of er draagvlak was voor een nieuw gemeentelogo. Uit een onderzoek bleek dat 47 procent van de deelnemers geen nieuw logo wilden, vooral vanwege de kosten die het met zich meebrengt. Donderdag 20 juni werden de gegevens uit de studie besproken waarin ook werd onderzocht hoeveel kosten het logo precies met zich mee zou brengen.

Hoge kosten

Het ontwerpen en de invoering van een nieuw logo kost 100.000 euro en dat vindt een meerderheid van de fracties in de gemeente Deurne te veel. PvdA en DOE! houden nog een slag om de arm voor het geval de verbouwingskosten van het gemeentehuis meevallen, wat er eventueel over blijft zou dan voor het nieuwe beeldmerk kunnen worden ingezet . De hoge kosten zitten vooral in het verwerken van een nieuw logo in bijvoorbeeld briefpapier, visitekaartjes en alle vele andere materialen en bezit van de gemeente waarop het logo van de gemeente wordt te zien is. Op 24 april werd in het gemeentehuis een ‘meedenkbijeenkomst’ voor inwoners georganiseerd waarvoor alle 32.000 inwoners van Deurne waren uitgenodigd. Er kwamen maar zeven mensen op de avond af.

25.000 Gulden

Voordat het huidige logo in 1994 werd geïntroduceerd, was het logo van Deurne meestal een afgeleide van het gemeentewapen van Deurne of van de familie Van Doerne. De moderne versie van het logo werd ontworpen door het Eindhovense ontwerpbureau Expo Design. Het bestaat uit de groen gekleurde plattegrond van de gemeente Deurne met daar doorheen in stippellijn de spoorlijn Eindhoven-Venlo en in gestileerde lijnen de belangrijkste doorgaande wegen als een menselijke figuur. Het ontwerp van het logo kostte de gemeente destijds 25.000 Gulden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen