14.9 C
Deurne
donderdag 13 juni 2024
Home- DeurneHeitraction sluit drie dagen feest af in St. Jozefparochie Deurne

Heitraction sluit drie dagen feest af in St. Jozefparochie Deurne

In de St. Jozefparochie in Deurne was het dit weekend drie dagen langt feest. Stichting Wijkevenement St. Jozefparochie (WESP) bestaat dit jaar tien jaar en dit werd gevierd op het grasveld naast gemeenschapshuis Hofke van Marijke in Deurne met het evenement Xplosion.

Op zondag werden de feestelijkheden afgesloten met de Heitraction en de buikschuifkampioenschappen. Rond 10.30 uur werden de wedstrijden gestart en gingen zo’n 350 kinderen de strijd aan. Veel basisscholen uit heel Deurne namen deel aan de Heitraction. Het Xplosion-weekend in de St. Jozefparochie werd vrijdag 14 juni gestart met een optreden van de band Proost. De zaterdag stond in het teken van het Bossaball-toernooi.

Bossaball

Stichting WESP is in 2009 in het leven geroepen om de saamhorigheid in de St. Jozef parochie te verbeteren. In 2011 is het idee ontstaan om een jaarlijks terugkerend festijn op te zetten, genaamd Xplosion. Sinds 2012 is daar voor de volwassenen het Bossaball Tournement bij gekomen.

Tachtig vrijwilligers

Er worden zeventien spellen in teamverband uitgevoerd die voornamelijk op luchtkussens plaatsvinden waardoor spectaculaire sprongen gemaakt kunnen worden. Daarnaast zijn er veel opdrachten die je ook op zeskampen tegenkomt. Ruim tachtig vrijwilligers zetten zich jaarlijks in om er voor te zorgen dat alles goed verloopt.

Foto’s: Stichting WESP en DMG – Martien van Dam

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen