21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneMartien Sleegers stopt na dertig jaar bij MHC Deurne

Martien Sleegers stopt na dertig jaar bij MHC Deurne

Bij hockeyclub MHC Deurne is hij al dertig jaar een vertrouwd gezicht, Martien Sleegers. Elk weekend vind je hem achter de bar en in de keuken van de club in Deurne. Zondagmiddag werd hij getrakteerd op een feestelijk afscheid want na dertig jaar zich inzetten voor MHC Deurne houdt hij er nu mee op.

Martien werd rond 15.30 uur thuis opgehaald door de brandweer omdat hij bekend staat om zijn favoriete borreltje, de ‘fireman’. Op het terrein van de club wachtten vrienden, familie en clubleden hem op met als verrassing een afscheidsfeest waarbij hij bedankt werd voor zijn enorme inzet voor de hockeyclub. Voorzitster Chantal Wentholt heette hem welkom en Sleegers werd benoemd tot Lid van Verdienste.

Kinderen

Zijn eerste periode bij MHC Deurne zorgde Martien Sleegers er voor dat het clubhuis en het terrein er netjes bij lagen en dat alles goed gepoetst werd. Later begon hij ook achter de bar samen met zijn vrouw Aaltje en zelfs hun drie kinderen waren ook vaak bij de club te vinden. Of er werd een oppas geregeld voor de kinderen zodat Martien en zijn vrouw tijdens toernooien en feesten toch bij de club konden zorgen voor de kantine.

Vriend van iedereen

Toen Martiens vrouw erg ziek werd, nam dochter Ingrid de taken van haar moeder over en ging samen met haar vader aan de slag in de kantine. Ook de andere dochter Judith hielp regelmatig om alles draaiende te houden. In 2007 overleed de vrouw van Martien aan de gevolgen van kanker, iedereen bij MHC Deurne heeft hem in die moeilijke tijd bijgestaan. Dochter Ingrid stopte toen ze kinderen kreeg met haar werkzaamheden maar Martien bleef doorgaan. Ze vertelt: “Ons pap is de vriend van iedereen, gezellig allemaal terug naar de club na een uitwedstrijd om met Martien nog een borrel te drinken. Ook bij de vieringen van een overwinning, ons pap was erbij.”

Pottenbakkers

Martien Sleegers werd twee jaar geleden ook nog de 54ste prins van de Zeilbergse carnavalsstichting De Pottenbakkers. Hij werkte vroeger bij Cobb, een pluimvee-researchbedrijf in Herveld en ging twee jaar geleden met pensioen. En nu gaat hij eigenlijk nog een keer met pensioen maar nu bij zijn geliefde MHC Deurne. Na dertig jaar is het tijd om er meer te zijn voor z’n drie kinderen, de vier kleinkinderen en zijn verloofde Johanna Hoonings.

Foto: Facebook MHC Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen