14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneHele week Koningsspelen voor basisscholieren

Hele week Koningsspelen voor basisscholieren

Deze week worden de Koningsspelen gehouden voor leerlingen van de basisscholen. Aangezien het niet wenselijk is om op één locatie samen te komen, en groots uit te pakken, heeft Leef! Deurne een andere activiteit bedacht, namelijk een escape room: ‘De kroon van de koning’.

De kinderen gaan tijdens de week van de Koningsspelen aan de slag met een escape room. Dagelijks (tot en met donderdag) voeren ze opdrachten uit van ongeveer 15 minuten. Deze sportieve opdracht kunnen zelfs  tijdens de pauze of de gymles worden uitgevoerd. Wanneer de opdracht behaald wordt, ontvangen de kinderen een hint. Na vier dagen hebben zij dus vier hints weten te behalen. Op vrijdag is de afsluiting van de Koningsspelen. Er is een ochtend vullend programma met sportieve activiteiten. Uiteindelijk wordt deze dag het mysterie van de kroon opgelost met behulp van de eerder behaalde hints.

‘De kroon van Koning Willem-Alexander is gestolen’
De spellen worden gespeeld met de eigen klas en kunnen begeleid worden door de eigen docent en/of sportdocent. De scholen hebben  hiervoor een compleet draaiboek ontvangen, dat geschikt is voor iedere klas. Alle kinderen uit de groepen 1 t/m 8 kunnen meedoen aan deze escape room. De spellen worden aangepast aan de groep.

Foto: Pixabay

 

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen