16.1 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- HelenaveenHelenaveens restaurant heeft voortaan maar liefst vijf sterren

Helenaveens restaurant heeft voortaan maar liefst vijf sterren

In het DeLaMar Theater in Amsterdam werd maandag bekendgemaakt welke Nederlandse restaurants een Michelinster zouden krijgen. Brabant telt dit jaar achttien restaurants met een ster, waaronder De Rozario in Helmond van chef-kok Jermain de Rozario. Maar in Helenaveen is er zelfs een restaurant dat maar liefst vijf sterren heeft.

Buiten op het terras van Hotel Restaurant In d’Ouwe Peel is het heuglijke nieuws al te lezen: “Onze keuken heeft 5 sterren”. Een ludieke stunt van eigenaresse Sandra van Cauwenberghe, want de vijf sterren zijn haar keukenmedewerkers Peter, Maurice, Veerle, Jessie en Marleine. “Het leek me gewoon leuk om hen ook eens in de spotlight te zetten. De meeste mensen zien vooral mij en de obers in de zaak, maar niet wat er achter de schermen gebeurt en wie dat zijn die dat allemaal regelen”, vertelt Van Cauwenberghe.

Sergio Herman
Ze springt daarmee in op het nieuws over het uitreiken van de Michelinsterren. Hierbij kregen zeventien restaurants ster. Vinkeles in Amsterdam had al één ster en kreeg er een tweede bij. Pure C van de bekende chef-kok Sergio Herman verloor in één klap haar twee sterren.

Eigen sterren
“Bij ons zijn we heel trots op onze eigen vijf sterren. Peter van Enckevort is onze chef en Jessie Vaessen is kok bij In d’Ouwe Peel. We hebben ook nog, zoals wij het noemen een nood-kok die kan bijspringen als het nodig is; dat is Maurice Verhaegh. Verder wordt ons sterrenteam gevormd door onze keukenhulp in wording Marleine van den Heuvel en Veerle van Cauwenberghe die al acht jaar bij ons is, helpt met de meest uiteenlopende werkzaamheden.”

Foto: Hotel Restaurant In d’Ouwe Peel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen