24.6 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneHellemanstraat maakt zich op voor doorkomst Kennedymars in Deurne

Hellemanstraat maakt zich op voor doorkomst Kennedymars in Deurne

De lopers van de Kennedymars kunnen al sinds 2018 rekenen op een bijzondere ontvangst in de Deurnese Hellemanstraat. Buurtbewoners doen jaarlijks hun best om de deelnemers een hart onder de riem te steken. Zelfs de wandelaars die uitgeput en niet zo blij aankomen, lopen de straat volgens de organisatie weer uit met een lach op hun gezicht.

“Vol trots kan ik melden dat wij ook dit jaar na de daverende successen van afgelopen jaren en zelfs een sfeerprijs in 2018, weer een geweldig Kende Die Fist organiseren”, zegt voorzitter Jeroen Welten van De Hellevègers. De carnavalsvereniging is samen met Stichting Factor Deurne West de drijvende kracht achter het evenement.

Het zijn niet zomaar wat buurtbewoners die langs de Hellemanstraat en het Willibrordusplantsoen de lopers aanmoedigen, maar het is zoals de organisatie het zelf omschrijft: ‘het mooiste buurtfeest van Deurne’. Al vanaf 20.00 uur staan zaterdagavond de feesttenten met versieringen en biertafels klaar en is er ook een bar met zitgelegenheid. Voor de juiste sfeer zijn Meziekmoakerij Niksmismi en dj Addy ondertussen een vaste waarde geworden tijdens het Kende Die Fist.

Niet alleen de lopers van de Kennedymars rekenen voortaan op de feestelijkheden in de Deurnese straat, ook de bewoners van de wijk kijken elk jaar uit naar de avond. Sommige van hen versieren zelfs hun eigen huis en bedenken ludieke acties om de wandelaars te ondersteunen. De lopers worden zaterdag vanaf ongeveer 22.00 uur verwacht in de Hellemanstraat en bij het Willibrordusplantsoen en zullen dan weer toegejuicht worden door de buurtbewoners.

Foto: archief DMG

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen