18.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- DeurneHerdenkingsbord onthuld bij oude woning Jules de Corte in Helenaveen

Herdenkingsbord onthuld bij oude woning Jules de Corte in Helenaveen

Bij het oude woonhuis van Jules de Corte aan de Geldersestaat 9 in Helenaveen is zaterdag een herdenkingsbord onthuld door wethouder Willy van den Berg en Ernst de Corte, de zoon van de zanger. Om 11.00 uur werd het bord met informatie over de geschiedenis van de woning en de vroegere bewoner officieel in gebruik genomen.

Heemkundekring H.N. Ouwerling heeft zich op initiatief van de huidige bewoners Willem-Jan en Grace van der Sanden ingespannen om dit stukje geschiedenis zichtbaar te maken. Veel mensen kennen de teksten en muziek nog wel van Jules de Corte zoals “Ik zou wel eens willen weten…” Om de herinnering aan de Deurnese zanger en componist niet verloren te laten gaan, heeft de woning in Helenaveen waar Jules de Corte lange tijd woonde nu een herdenkingsbord gekregen.

Muzieksymbolen
De in 1924 in Deurne geboren Jules de Corte woonde in het huis in Helenaveen van 1973 tot aan zijn overlijden in 1996. Voor Jules was dit de plek waar hij in alle rust vaak tot diep in de nacht keihard werkte aan zijn talloze composities en gedichten. Zelfs nu ademt de woning nog steeds de muziek van De Corte door de muzieksymbolen in de poort en de klokken aan de achtergevel.

Edison
De Deurnese zanger en componist werd bekroond met de Visser Neerlandia-prijs, de Louis Davids-prijs, een Gouden Harp en een Edison. Hij was lid van de Maatschappij der Nederlandse Letterkunde. Internationaal werd het werk van De Corte onder meer vertolkt door Bruce Low en Rudi Carrell (Duits), Alice Babs (Zweeds), Philippe Elan (Frans), Jannie du Toit en Coenie de Villiers (Afrikaans) en James Last (instrumentaal). Jules de Corte overleed op 71-jarige leeftijd in het ziekenhuis door hartproblemen en is begraven op begraafplaats aan de Molenstraat in Helmond.

Foto: Facebook Willy van den Berg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen