25.9 C
Deurne
maandag 2 oktober 2023
Home- DeurneOpnieuw protestacties van boeren; vanaf maandagmiddag mogelijk verkeersoverlast

Opnieuw protestacties van boeren; vanaf maandagmiddag mogelijk verkeersoverlast

Boeren hebben aangekondigd vanaf maandagmiddag om 12.00 uur op verschillende plaatsen in het land spontane protestacties uit te gaan voeren. Hierbij is het mogelijk ze net als vrijdagavond in Liessel bij op- en afritten van snelwegen gaan staan met tractoren. De verwachting is dat boeren maandagmiddag in elk geval weer op het viaduct over de A67 in Liessel bij elkaar zullen komen.

Daar verzamelden zich vrijdagavond rond 19.30 uur ook tientallen boeren om te protesteren tegen het voorgenomen stikstofbeleid. Volgens een politiewoordvoerster begaven de boeren zich toen bij Liessel ook met tractoren op de vluchtstrook van de snelweg.

‘Wilde acties’
Op maandag worden verschillende acties verwacht, maar in welke vorm en waar precies is nog onduidelijk. “Het is op eigen initiatief van de boeren maar alles op wielen gaat rollen”, zegt Mark van den Oever van Farmers Defence Force (FDF). Het gaat om ‘wilde acties’ die niet worden aangestuurd door FDF.

Niets uitgehaald
Boeren hebben volgens Van den Oever het gevoel dat het protest in Stroe helemaal niets heeft uitgehaald en Den Haag gewoon verder gaat met het voorgenomen plan. Via social media worden verschillende oproepen en video’s verspreid waarin wordt opgeroepen tot protesten vanaf maandagmiddag 12.00 uur.

Verkeersproblemen
In hoeverre de acties van de boeren zullen leiden tot verkeersproblemen in de regio is nog onduidelijk. Rijkswaterstaat stuurt maandagmiddag uit voorzorg extra weginspecteurs de snelwegen op om in de gaten te houden of er boeren met tractoren over de snelwegen rijden.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen