14.3 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneHerinrichting Leegveld stuit op bezwaren omwonenden

Herinrichting Leegveld stuit op bezwaren omwonenden

Door bewoners en ondernemers in de omgeving van het Leegveld en door diverse organisaties is bezwaar gemaakt tegen het projectplan Leegveld dat tot 29 juni ter inzage heeft gelegen. Zij hebben met name bezwaren geuit over de mogelijke gevolgen van het verhogen van de waterstand, de toename van muggen en het kappen van 80 hectare bomen.

Volgens voorzitter Gerard Daandels van de Ingetrale Gebiedscommissie Peelvenen zijn deze zorgen ongegrond omdat zij geleerd hebben van fouten in het verleden en er nu beter toezicht wordt gehouden op de ontwikkelingen en eventuele gevolgen. De commissie buigt zich op 13 september over het plan en daarna zullen Gedeputeerde Staten en Waterschap Aa en Maas, naar verwachting, eind 2018 een besluit nemen. Hierin zullen de ingediende zienswijzen worden meegenomen.

Herinrichting Leegveld
Voor de herinrichting van het Leegveld wordt door de Provincie Noord-Brabant een bedrag van honderd miljoen euro uitgetrokken en daarmee zal het Leegveld worden heringericht als bufferzone voor de natuur in de Deurnsche Peel en de Mariapeel.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen