25.4 C
Deurne
zaterdag 10 juni 2023
Home- DeurneHertelling stemmen in Deurne: geen onregelmatigheden geconstateerd

Hertelling stemmen in Deurne: geen onregelmatigheden geconstateerd

Bij een hertelling van de stemmen voor de Provinciale Statenverkiezingen zijn in Deurne geen onregelmatigheden ontdekt. De gemeente liet na een melding over vermeende misstanden bij twee stembureaus een hertelling uitvoeren.

In het pand van de gemeente aan de Harmoniestraat 5 werden de stemmen woensdagochtend van 9.00 tot 11.00 uur in een openbare zitting opnieuw geteld omdat er melding was gemaakt over het aantal uitgebrachte stemmen op een kandidaat van Forum voor Democratie dat niet overeen kwam met het beeld van degene die de melding maakte.

Nieuw proces-verbaal
“Het centraal stembureau heeft daarom aan het gemeentelijk stembureau verzocht om opnieuw in openbare zitting bijeen te komen, om dit vermoeden te onderzoeken. De bevindingen van het gemeentelijk stembureau worden opgenomen in een nieuw proces-verbaal”, meldt de gemeente.

Niets mis
Omdat er tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten en waterschappen vorige week woensdag in het Cultuurcentrum aan het Martinetplein twee stemlokalen waren, zijn de stemmen van zowel stembureau nummer 1 als 17 herteld. Er bleek met de oorspronkelijke telling niets mis te zijn, de gemeente liet woensdag weten dat alle stemmen correct zijn verwerkt.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen