15.9 C
Deurne
vrijdag 21 juni 2024
Home- DeurneHet Nieuwe Orkest van KHD brengt muziek en entertainment in ‘Vroege voorjaarsconcert’

Het Nieuwe Orkest van KHD brengt muziek en entertainment in ‘Vroege voorjaarsconcert’

Het Nieuwe Orkest (HNO) en de slagwerkgroepen van de Koninklijke Harmonie Deurne (KHD) brengen zondagochtend 12 maart het publiek in lentestemming met hun ‘Vroege voorjaarsconcert’. De voorstelling bevat onder meer luchtige muziek zoals het zeemanslied Wellerman dat bekend werd door de uitvoering van TikTok-sensatie Nathan Evans.

Ook worden filmmuziek uit de James Bond-film Spectre, werken uit de Disney-kaskraker The Lion King en de opzwepende muziek uit een achtervolgingsscène uit Chesters’ Chase vertolkt door de Deurnese muzikanten van Het Nieuwe Orkest. “Vanwege het tijdstip op de zondagmorgen, de compacte vorm van het concert én het kleine prijsje zeer geschikt om met het hele gezin te bezoeken”, geeft de organisatie aan.

‘Van marimba’s tot bezemstelen’
Het publiek wordt tijdens dit concert door de slagwerkgroepen van de KHD getrakteerd op een grote variatie van verschillende manieren van slagwerkmuziek. Zo brengen de groepen niet alleen een aantal melodische nummers maar ook het entertainment staat centraal tijdens dit concert: van marimba’s tot bezemstelen en van ladders tot snaredrums worden bespeeld bij de voorstelling.

Het Nieuwe Orkest staat onder leiding van dirigent Ralph Brummans, de slagwerkgroepen worden geleid door dirigent Maarten Manders. In het orkest dat is opgericht in 2022, spelen volwassenen en jeugdige leden samen. De groep verzorgde al eerder samen met andere geledingen van de KHD een kerstconcert. “Bijzonder is dat de volwassenen vaak leden zijn, die in het verleden vanwege studie of andere redenen gestopt zijn met musiceren en in dit orkest de kans grijpen om samen met anderen weer muziek te maken”, meldt de organisatie

Het ‘Vroege voorjaarsconcert’ vindt plaats op zondagochtend 12 maart in het Cultuurcentrum Deurne en duurt van 11.00 tot 12.00 uur. De entree bedraagt 5 euro. Tickets zijn verkrijgbaar via ccdeurne.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen