18.2 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneKunstwerken van eindexamenleerlingen Willibrord Gymnasium in Museum De Wieger Deurne

Kunstwerken van eindexamenleerlingen Willibrord Gymnasium in Museum De Wieger Deurne

Na drie jaar het examenvak kunst te hebben gevolgd, zijn de leerlingen uit klas 6 van het Willibrord Gymnasium in Deurne klaar voor hun eindexamenexpositie die te zien zal zijn in Museum De Wieger. Van 10 tot en met 19 maart zijn in de tentoonstelling ‘Willibrord Gymnasium exposeert’ de mooiste werken te zien van de eindexamenkandidaten met het vak kunst.

“Het kleine maar diverse klasje dat dit jaar de ateliers van De Wieger mag vullen, heeft voor een grote verscheidenheid aan kunstwerken gezorgd”, meldt de school. ‘Willibrord Gymnasium exposeert’ toont niet alleen eindwerkstukken, maar bijvoorbeeld ook schetsen, studies en onderzoeken. In hun werken laten de leerlingen naast een hoop creativiteit ook maatschappelijke betrokkenheid en het vermogen om te experimenteren zien.

‘Kies kunst!’
In aanloop naar de expositie is de eindexamenklas nog vol enthousiasme druk bezig. Wanneer een leerling uit de onderbouw binnenwandelt om met de docent te bespreken of ze het vak kunst zal kiezen in de bovenbouw, roept zesdeklasser Lieke beslist: “Kies kunst!” Ook haar klasgenoot Bart deelt die mening over het vak: “Ik mocht een deur beschilderen. Dat was echt leuk om te doen. De opdracht hoorde bij het thema massacultuur en ik koos ervoor om street art te maken. Ik heb voor het eerst echt iets gemaakt waar ik trots op ben.”

Onderbouw
Het Willibrord Gymnasium geeft aan dat kunst leeft op de school en niet alleen in de bovenbouw. Naast de eindexamenkandidaten exposeert ook een aantal leerlingen uit de onderbouw werk onder de noemer ‘kunstenaars van de toekomst’. “Deze leerlingen zijn in hun vrije tijd of in de Nexus (keuze-uren op school) veel met kunst bezig en dat mag gezien worden”, meldt de school.

Ateliers
De expositie met de werken van de leerlingen van het Willibrord Gymnasium is van 10 tot en met 19 maart te zien in de ateliers van De Wieger in Deurne. In het hoofdgebouw van het museum zijn de tentoonstellingen ‘Experiment en vernieuwingsdrang’ en ‘Aansluiting en confrontatie’ te bezichtigen over met name naoorlogse kunst.

Museum De Wieger vind je aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne en is geopend van dinsdag tot en met zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Meer informatie vind je op dewieger.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen