..." />
9.2 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- DeurneHippisch Centrum Deurne te koop aangeboden

Hippisch Centrum Deurne te koop aangeboden

Eigenaar Libéma heeft het Hippisch Centrum Deurne te koop aangeboden. Dat besluit is genomen in overleg met de gemeente en provincie.

Intentieovereenkomst met gemeente
Sinds de zomer van 2016 is Libéma de eigenaar van het hippisch centrum aan de Bruggenseweg in Deurne. Die partij heeft het over genomen van Helicon Opleidingen, met de intentie het binnen drie jaar te ontwikkelen tot een hippisch centrum in combinatie met een onderwijspartner. Daarvoor hebben de gemeente Deurne en Libéma een intentieovereenkomst gesloten. Uit een extern onderzoek door onderzoeksbureau Louter, blijkt dat een publieke onderwijsinstelling niet tot de mogelijkheden behoort.

Geen toekomst voor paardeneconomie in Deurne
Libéma, gemeente Deurne en provincie Noord-Brabant hebben vervolgens gekeken naar andere mogelijkheden om het hippisch centrum verder te ontwikkelen. Onderdeel hiervan was een onderzoek door onderzoeksbureau Telos naar onder andere de mogelijke ontwikkelingen van het hippisch centrum. De conclusie van het Telos-onderzoek is dat paardeneconomie geen toekomst heeft voor Deurne en dat het niet reëel is om voor deze locatie vast te blijven houden aan het thema paard.

‘Oog hebben voor realiteit van nu’
Jeroen Dona van Libéma over het besluit: “Nu is vastgesteld dat de bij ons passende mogelijkheden niet haalbaar zijn, hebben we besloten tot verkoop over te gaan en hopen we dat een andere partij recht zal doen aan de rijke paardenhistorie van Hippisch Centrum Deurne.” Wethouder Marinus Biemans laat weten: “Op het hippisch centrum hebben in het verleden veel activiteiten plaatsgevonden. Het is goed daarop terug te kunnen kijken. Tegelijkertijd moeten we oog hebben voor de realiteit van nu. Als een ondernemer er geen toekomst meer in ziet en dit ook wordt bevestigd in externe onderzoeken, heeft het weinig zin om hier aan vast te blijven houden. We respecteren het besluit van Libéma en blijven met hen in gesprek over de verkoop van het hippisch centrum.”

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen