14.5 C
Deurne
zondag 14 april 2024
Home- DeurneHistorisch cultuurlandschap gemeente Deurne

Historisch cultuurlandschap gemeente Deurne

Al vele duizenden jaren sleutelt de Deurnese mens aan het landschap om zich heen. Telkens zocht hij nieuwe manieren om in zijn bestaan te voorzien.

In een lezing wordt verkend hoe de landschappen in de gemeente Deurne zich ontwikkelden vanaf de vroege middeleeuwen tot nu. Er wordt ook naar de achtergronden gekeken. Was het de natuurlijke ondergrond, de wens van de mens of wat anders dat bepaalde wat er gebeurde? Het idee van een geïsoleerde, zelfvoorzienende gemeenschap die pas met de aanleg van de spoorlijn en ontginning van de venen een verbinding met de buitenwereld kreeg, is al lang achterhaald. Al in de late middeleeuwen beïnvloedde bijvoorbeeld wat er in de Vlaamse steden gebeurde al hoe de Deurnese landbouw zich ontwikkelde.

Luuk Keunen verzorgt op woensdag 18 april, voor Heemkundekring H.N. Ouwerling en andere belangstellenden, een lezing over het historisch landschap in de gemeente Deurne. Hij zal daarbij ook aandacht besteden aan het ontstaan en de ontwikkeling van de dorpen. Aanvang 20.00 uur in Cultuurcentrum Martien van Doorne. Entree voor leden gratis; nietleden € 2,50.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen