5.4 C
Deurne
zondag 21 april 2024
Home- DeurneKranenmortelderby uitgangspositie voor derde periodetitel

Kranenmortelderby uitgangspositie voor derde periodetitel

ZSV en SV Deurne staan zondag weer tegenover elkaar in de zesde editie van de Kranenmortelderby. Beide ploegen willen een goede uitgangspositie creëren voor de strijd om de derde periodetitel.

De wedstrijd tussen ZSV en SV Deurne is altijd beladen. In 2015 stonden beide ploegen voor het eerst tegenover elkaar in competitieverband; ZSV vernederde de buurman met 7-2 op eigen veld. De Zeilbergers bleven lange tijd ongeslagen tegen SV Deurne. Daar kwam echter een eind aan begin dit jaar. De blauw-witten wonnen voor het eerst sinds 2008 van ZSV, dit keer met 3-0.

Maarten Vos in de wedstrijd tegen ZSV in 2016 | Foto: Roos Knijnenburg

 

De ploeg van Bas Gösgens moest dit seizoen lange tijd uitkijken voor eventuele degradatie naar de Tweede Klasse. ZSV won vorige week overtuigend in en van Susteren, waarna Wilhelmina’08 afgelopen donderdag ook aan de zegekar werd gebonden. Daardoor staat het er op dit moment rooskleuriger voor. De geel-zwarten staan op een keurige achtste plaats, maar nog wel zes punten verwijderd van een plek dat recht geeft op play-offs voor degradatie.

ZSV doet daarnaast, net als SV Deurne, keurig mee in de strijd om de derde periode. ZSV en SV Deurne staan op een gedeelde vierde plek, met vijf punten uit drie wedstrijden. Daardoor staan het vier punten achter RKSV Minor, dat al een periodetitel heeft binnengehaald.

Foto’s: Roos Knijnenburg

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen