21.3 C
Deurne
woensdag 19 juni 2024
Home- DeurneHittekaart: brandweer Deurne kwam 22 keer in actie

Hittekaart: brandweer Deurne kwam 22 keer in actie

De Nederlandse brandweer moest in juli zes keer zo vaak uitrukken voor een bos-, heide-, of buitenbrand als in dezelfde maand vorig jaar. In Deurne moest de brandweer 22 keer in actie komen. In de regio zuidoost-Brabant waren er meer branden dan in de rest van Nederland. 

Brand alarmeringen
Hittekaart van Alarmeringen.nl: veel branden in Zuidoost-Brabant

Dit blijkt uit gegevens van de hittekaart van alarmeringen.nl, bijgewerkt tot 27 juli. Dankzij het totale gebrek aan regen had de brandweer het erg druk met natuurbranden.

Brandweer Deurne
De brandweer in Deurne laat weten via Twitter: “We hadden in de maand juli in totaal 60 alarmeringen voor onze post. Dit voor onze tankautospuit en waterwagen samen. Natuurlijk ook voor het inzetten in andere delen van de regio.”

Meer natuurbranden dan ooit
In totaal in heel Nederland moest de brandweer al meer dan 1.100 keer in actie komen. Er is sprake van een flinke stijging ten opzichte van voorgaande jaren. Voor heel 2018 zijn er tot nu toe al 1.920 meldingen van bos-, heide-, en buitenbranden bij de brandweer binnengekomen, waarvan méér dan de helft in de afgelopen weken. Over héél 2017 kwamen 1.650 meldingen in binnen en in 2016 rukte de brandweer zo’n 1.400 keer uit voor een natuurbrand.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen