26.1 C
Deurne
donderdag 18 augustus 2022
Home- St. JozefparochieHofke van Marijke krijgt elektrische duofiets; “Fietsen moet voor iedereen bereikbaar zijn”

Hofke van Marijke krijgt elektrische duofiets; “Fietsen moet voor iedereen bereikbaar zijn”

Fietsen is gezond maar niet voor iedereen vanzelfsprekend. Dat moet anders vinden Marco en Annelies van Cuijk uit Deurne. Daarom hebben zij het nu mogelijk gemaakt dat vanaf woensdag 20 juli iedereen kan ervaren hoe het is om te fietsen met behulp van een elektrische duofiets.

De twee initiatiefnemers zijn enthousiast over de komst van de fiets: “Fietsen zou voor iedereen bereikbaar moeten zijn. Met een duofiets kunnen veel mensen fietsen die dat anders niet zouden kunnen. Dat we door de eierverkoop een duofiets kunnen schenken aan de gemeenschap geeft ons veel energie.“

Eierverkoop
De fiets is bekostigd uit de opbrengst van de verkoop van eieren op de Ferdinand Bolstraat 48 in Deurne en ook een aantal sponsoren hebben een duit in het zakje gedaan. De opbrengst van de eierverkoop gaat altijd naar een goed doel zoals eerder naar vlaggen voor de Speuldries en een banner voor d’n Bogerd. Dit keer is gekozen voor de aanschaf van de duofiets.

Gratis gebruik
Deze komt te staan bij het Hofke van Marijke in de St. Jozefparochie. “Het Hofke is het hart van de wijk. Via de website van het Hofke kan de fiets voor een dagdeel gereserveerd worden en het Hofke zorgt voor het laden van de accu. Gebruikmaken van de fiets is geheel gratis”, vertelt initiatiefneemster Annelies van Cuijk.

Saamhorigheid
Ook mensen die graag willen fietsen op de duofiets maar zelf geen begeleider hebben, kunnen via Christelijke Gemeente de Levensboom Deurne gekoppeld worden aan een vrijwilliger. “De saamhorigheid rondom dit project is prachtig: het Hofke, de sponsoren, de vrijwilligers en al die mensen die al jarenlang eieren bij ons kopen: samen hebben we dit voor elkaar gekregen. We hopen dat er vele kilometers gefietst zullen worden op de duofiets”, zegt Marco van Cuijk.

Op 20 juli wordt de electrische duofiets om 16.30 uur officieel in gebruik genomen bij het Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 in Deurne.

Foto: Facebook Dagbegeleiding Noorderboog Argusvlinder

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen