8.4 C
Deurne
maandag 3 oktober 2022
Home- DeurneHolten's Molen krijgt donatie uit Prins Bernhard Cultuurfonds

Holten’s Molen krijgt donatie uit Prins Bernhard Cultuurfonds

Holten’s Molen in Deurne krijgt een bedrag van 3.975 euro uit het  Themafonds Erfgoedvrijwilligers’ van het “Prins Bernhard Cultuurfonds” om de educatieve en toeristische functie van de molen te versterken. Dit bedrag zal worden gebruikt om een introductiefilm te maken, een educatieve route in de molen te ontwikkelen en wandplaten en schaalmodellen te maken.

Naast het in stand houden van het rijksmonument Holten’s Molen is een doelstelling van het bestuur van de stichting om de molen een levend onderdeel te laten zijn van de Deurnese en regionale samenleving. In dat kader worden regelmatig excursies gegeven voor diverse groepen belangstellenden.

Gemeentelijk educatieproject
Ook doet Holten’s Molen mee aan het gemeentelijke educatieproject voor de kinderen van de onderbouw van de basisscholen in Deurne. Om de educatieve en toeristische functie van de molen te versterken heeft het bestuur enkele maanden geleden een verzoek ingediend om in aanmerking te komen voor het Themafonds Erfgoedvrijwilligers. Afgelopen week kreeg het bestuur de verheugende mededeling dat het verzoek is gehonoreerd. De komende tijd gaan de vrijwilligers van de molen aan de slag met de concrete uitwerking.

Foto: sketch Henry van den Berkmortel

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen