20.5 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- LiesselHond vastgebonden aan boom en achtergelaten in Liessel; politie zoekt getuigen

Hond vastgebonden aan boom en achtergelaten in Liessel; politie zoekt getuigen

Dierenpolitie Oost-Brabant is op zoek naar getuigen die iets hebben gezien dat kan helpen bij het achterhalen van de eigenaar van een Dobermann. Deze werd afgelopen zaterdag aangetroffen in de Garst in Liessel. Het dier was achtergelaten en met een ketting vastgebonden aan een boom.

Het gaat om een volwassen zwartbruine reu van het ras Dobermann met een gecoupeerde staart en grijze haren bij de oren. De hond is opgevangen bij Stichting Regionale Opvang Zwerfdieren (ROZE) in Eindhoven. Mensen met tips kunnen die telefonisch doorgeven aan de politie via 0900-8844 onder vermelding van registratienummer 2024140139.

De dierenbescherming meldt dat het dumpen van dieren de laatste jaren is afgenomen, maar dat er nog elk jaar steeds minstens duizend dieren gedumpt worden: “En dat zijn er nog altijd veel te veel. Jaarlijks krijgen we de vreemdste meldingen binnen over dieren die op ‘bijzondere’ manieren en op de raarste plekken zijn achtergelaten.”

Vooral in de zomer stijgt het aantal gevallen. “Dumpen zorgt voor stressvolle en gevaarlijke situaties voor dieren, is wettelijk verboden en bovendien onnodig. Of iemand zijn dier nu dumpt uit wanhoop of gemakzucht, dumpen is nooit een optie”, aldus de dierenbescherming. De organisatie benadrukt ook dat de boetes ervoor flink kunnen oplopen. De maximale gevangenisstraf voor het mishandelen of verwaarlozen van een dier is drie jaar of een maximale geldboete van 19.500 euro.

Foto’s: dierenpolitie Oost-Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen