23.1 C
Deurne
donderdag 25 juli 2024
Home- DeurneVC De Krum rijdt voor 25ste keer tractortoertocht door de Peel

VC De Krum rijdt voor 25ste keer tractortoertocht door de Peel

De leden van VC De Krum moesten vorig jaar tijdens hun toertocht nog temperaturen van 33 graden doorstaan op hun tractoren. Of dat ook het geval is bij de 25ste keer dat ze de rit rijden met de oldtimers is de vraag. Zondagochtend 14 juli komen de tractorenthousiastelingen weer samen in de Zeilberg om vervolgens rond 11.00 uur te starten aan hun toer door de Peel.

“Ook deze hele speciale jubileumeditie staat er een hele mooi tocht met mooie bezienswaardigheden op het programma”, zegt Stefan Adriaans van VC De Krum.

Kerkplein
De deelnemers starten gewoontegetrouw om 10.00 uur met koffie en broodjes bij Café Bright Side terwijl hun meest uiteenlopende soorten oldtimertractoren worden bewonderd op het Zeilbergse Kerkplein. Daar worden de deelnemers vervolgens uitgezwaaid en leggen ze een route af door het buitengebied.

“Doordat deze tocht de kleinste binnenwegen van onze regio aandoet en je op de tractor lekker hoog zit, krijgen de deelnemers met een rustig rijtempo meer dan voldoende de gelegenheid rond te kijken en te genieten om hun eigen zo herkenbare gebied vanuit een geheel ander oogpunt te zien, wat er tijdens de toertocht allemaal voorbij komt”, legt Adriaans uit.

Unieke plaats
Ook de pauzeplek is volgens hem bij deze jubileumeditie zeer bijzonder: “Halverwege de tocht maken we dit jaar een hele speciale picknickstop op een werkelijk unieke plaats waar je niet zomaar iedere dag komt. Hier zullen we traditioneel ook weer de soep, broodjes hamburger, koffie en frisdrank nuttigen.”

Elk jaar eindigt de rit bij één van de leden thuis en elk jaar dus op een andere plek: “De eindlocatie zal dit jaar voor een niet te missen plaats garant staan, waar voor iedere tractorhobbyist zeer mooie unieke bezienswaardigheden te bezichtigen zullen zijn”, besluit Adriaans.

Inschrijven voor de 25ste tractortoertocht van VC De Krum kan door te bellen met 06-53251808 of een email te sturen naar info@vcdekrum.nl. Meer informatie vind je op vcdekrum.nl/toertocht.

Foto: Harold van der Burgt

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen