17.7 C
Deurne
zaterdag 22 juni 2024
Home- DeurneHonderdste geboortedag Wim Sonneveld

Honderdste geboortedag Wim Sonneveld

Wim Sonneveld zou woensdag 28 juni 100 jaar geworden zijn. De zanger, cabaretier en acteur was de partner van de inmiddels overleden Deurnese schrijver Friso Wiegersma. Sonneveld is onder meer bekend van zijn nummer Het Dorp, dat over Deurne gaat. 

In de jaren ’70 bezingt Wim Sonneveld in Het Dorp de modernisering van Deurne. Zijn partner, Friso Wiegersma, schreef de tekst van het nummer. Eén van de beroemde zinnen uit het liedje is: “En langs het tuinpad van m’n vader, zag ik de hoge bomen staan.” Dat tuinpad is er nog steeds. Het ligt naast museum De Wieger en leidt naar het Wiegersbos.

Wim Sonneveldbrug
Ook buiten Deurne is er volop aandacht voor de 100ste geboortedag van Wim Sonneveld. Dinsdag verscheen er een bundel met brieven die Sonneveld en Wiegersma naar elkaar stuurden. In Amsterdam is woensdagmiddag een brug vernoemd naar Sonneveld. Het gaat om brug 175 over de Leidsegracht in de Marnixstraat, die voorheen naamloos was. Vanaf vandaag heet de brug de Wim Sonneveldbrug.

Theater Carré werkt aan een groot Wim Sonneveld-gala. Daarnaast pakt omroep AVROTROS uit met een vierdelige reeks over zijn leven. NPO2 zendt woensdag 28 juni om 20.25 uur de eerste aflevering uit.

Wim Sonneveld overleed in 1974. Zijn partner Wiegersma in 2006.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen