16.5 C
Deurne
woensdag 29 maart 2023
Home- DeurneHoppenbrouwers Techniek krijgt internationale Top Employer Award voor HR-beleid

Hoppenbrouwers Techniek krijgt internationale Top Employer Award voor HR-beleid

Goed werkgeverschap wordt met de aanhoudende krapte op de arbeidsmarkt voor werkgevers steeds belangrijker. Hoppenbrouwers Techniek met onder meer een vestiging in Deurne, heeft voor haar HR-aanpak internationale erkenning gekregen met de Top Employer Award. Hiermee is het één van de 63 bedrijven in Nederland die in 2022 gecertificeerd is als Top Employer.

HR-directeur van Hoppenbrouwers, Ellen Vermeer is trots op deze waardering: “Dit is een belangrijke mijlpaal in onze groeistrategie. Het is een bevestiging dat we de juiste koers varen om een succesvolle en aantrekkelijke onderneming te zijn voor onze 1500 medewerkers en voor de honderden medewerkers die we nog aan willen nemen de komende jaren.”

Lange termijn visie
Hoppenbrouwers schaart zich met deze award tussen grote internationale bedrijven en is een van de eerste technisch dienstverleners in haar branche die dit certificaat krijgt. In het rapport van Top Employer Institute werd het bedrijf vooral gewaardeerd om de lange termijn visie die ondersteuning biedt aan de businessplannen van het bedrijf.

Sollicitanten
“We hebben een visie die rust en stabiliteit geeft voor mensen. We zijn een gezond bedrijf waarin onze medewerkers weten wat ze kunnen verwachten. Ook aan sollicitanten laten we zien dat achter onze bedrijfsvoering een gedachte zit, nemen we ze mee in de doelstellingen van het bedrijf en de persoonlijke ontwikkeling die ze daarin kunnen doormaken”, legt Ellen Vermeer van Hoppenbrouwers Techniek uit. Jaarlijks solliciteren ongeveer 6000 mensen bij het technisch bedrijf.

Zij-instromers
Vanwege de krapte op de arbeidsmarkt wil het bedrijf nog meer focus leggen op het aannemen van zij-instromers en vrouwen in de techniek, zegt Vermeer. “Maar ook zullen medewerkers zich moeten ontwikkelen tot kenniswerkers, omdat minder mensen relatief meer zullen moeten gaan doen. Verder zullen we talent versneld aanspreken om de ambities van ons bedrijf waar te kunnen maken. We ontwikkelen hiervoor een passend opleiding- en loopbaanprogramma.”

Het Top Employer Institute is een wereldwijde autoriteit op het gebied van HR-beleid. Dit instituut beoordeelt bedrijven op verschillende HR- vlakken, zoals de rol van HR binnen de business strategie, employer branding, carrièreplanning en talentontwikkeling, zorg en werkplezier voor medewerkers, maar ook inclusiviteit en duurzaamheid worden beoordeeld. Het instituut heeft meer dan 1.700 Top Employers gecertificeerd en erkend in 120 landen en regio’s, verspreid over vijf continenten.

Foto: Hoppenbrouwers Techniek

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen