12.8 C
Deurne
dinsdag 28 juni 2022
Home- DeurneHoreca mag zaterdag open in Deurne; gemeente ondersteunt protestactie

Horeca mag zaterdag open in Deurne; gemeente ondersteunt protestactie

De horecazaken mogen zaterdag van de gemeente Deurne open. “We bieden horecaondernemers op zaterdag 15 januari 2022 de ruimte om als uiting van protest éénmalig te openen”, laat de gemeente weten.

De ondernemingen mogen op die dag geopend zijn van 10.00 tot 17.00 uur. Horecaondernemers en bezoekers moeten zich in de horecazaken wel houden aan de huidige coronaregels en de regels voor horeca zoals deze golden vóór de lockdown.

QR-code
Dat betekent dat bezoekers in de horeca worden gecontroleerd op een geldige QR-code, een vaste zitplaats krijgen, 1,5 meter afstand houden en een mondkapje moeten dragen wanneer ze zich verplaatsen. Het serveren van een hapje en een drankje wordt toegestaan, maar er mag geen alcohol geschonken worden en ook mogen er geen uitgebreide maaltijden worden geserveerd.

De goedkeuring van de gemeente Deurne voor de actie komt nadat in Limburg verschillende gemeenten openstelling van winkels en horeca hadden toegestaan. Ook in Asten zijn morgen de winkels en horecazaken geopend. Per gemeente kunnen de regels voor openstelling verschillen.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen