11 C
Deurne
maandag 11 december 2023
Home- DeurneHuisconcert van STANZA in Museum De Wieger als ode aan Willem Wilmink

Huisconcert van STANZA in Museum De Wieger als ode aan Willem Wilmink

De vier muzikanten van STANZA houden zich al jaren bezig met de gedichten en liedteksten van Willem Wilmink. In Museum De Wieger in Deurne brengen zij op zondag 13 augustus in hun eigen wijze een muzikale ode aan de dichter en schrijver met een huisconcert.

Nog ver voor dat Willem Wilmink in het tv-seizoen 2017/2018 in De Wereld Draait Door centraal stond, werden door STANZA zijn gedichten die al op muziek stonden gearrangeerd en eerder getoonzette poëzie opnieuw van gepaste muziek voorzien.

Pareltjes
“In menig programma kon je de uitvoering van een gedicht of lied van hem horen. Die gedichten en liedteksten zijn stuk voor stuk pareltjes en grote artiesten als Herman van Veen, Boudewijn de Groot en Joost Prinsen hebben teksten van hem ten gehore gebracht”, zeggen Erik van Dijck en Jos van Oorschot van STANZA.

De muzikanten leggen uit dat alle teksten van Willem Wilmink ideale liedteksten zijn: “Ritmisch lopen ze als een trein, inhoudelijk bestrijken ze het hele emotiepalet. De verhalen voor kinderen en die over zijn oorlogsverleden, protestliederen en uiteraard veel krachtige poëzie over de liefde.”

Beelden
STANZA bestaat uit Jos van Oorschot, Erik van Dijck, Ruud Sempel, Kees de Wit. De techniek is in handen van Jan Prummel en de livemuziek wordt op de achtergrond ondersteund met beelden van Remko Koeneman.

Het huisconcert vindt plaats op zondag 13 augustus van 15.00 tot 17.00 uur in het Groot Atelier van Museum De Wieger aan de Oude Liesselseweg 29 in Deurne. De entree bedraagt 12,50 euro. Reserveren kan via dewieger.nl.

Foto: Museum De Wieger

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen