10.2 C
Deurne
maandag 11 december 2023
Home- DeurneVertellingen van Frans van de Pas verfilmd in ludieke Groot Kasteel van...

Vertellingen van Frans van de Pas verfilmd in ludieke Groot Kasteel van Deurne

Naast bekende en grote blockbusters zijn er bij de Nacht van het Witte Doek ook lokale producties te zien, zoals de film Het Groot Kasteel van Deurne. Een ludieke verfilming van de vertelvoorstellingen die Frans van de Pas van 2007 tot en met 2022 bij de kasteelruïne heeft voorgedragen. Zondagmiddag 27 augustus beleeft de film zijn première in Cultuurcentrum Deurne.

Verhalenverteller Van de Pas uit Ysselsteyn heeft in de afgelopen 15 jaar een groot aantal leerlingen ontvangen van de verschillende basisscholen in Deurne en ze weten te boeien met zijn interactieve voorstelling over het roemruchte verleden van het Groot Kasteel.

Cultureel Erfgoed
Frans van de Pas en Pieter Koolen van heemkundekring H.N. Ouwerling hebben de handen ineengeslagen om samen met leden van verschillende toneelverenigingen en de heemkundekring de verhalen te verfilmen. Van de Pas nam zelf de rol als regisseur op zich en het geheel werd geproduceerd door onder meer Henk Goorts van VisioVideoWorks.

Na afloop van de vertoning van de film tijdens de Nacht van het Witte Doek worden Van de Pas en Koolen geïnterviewd over het belang van educatie over het Cultureel Erfgoed van de regio. Aansluitend wordt de film aangeboden aan de basisscholen van de gemeente Deurne.

De film Het Groot Kasteel van Deurne is op zondag 27 augustus om 12.30 uur te zien in de kleine zaal van Cultuurcentrum Deurne. De entree is gratis.

Foto: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen