25.8 C
Deurne
dinsdag 25 juni 2024
Home- DeurneHulpmiddelenwinkel voor ouderen opent deuren in Deurne

Hulpmiddelenwinkel voor ouderen opent deuren in Deurne

Voor hulpmiddelen moet je naar Helmond, best lastig als je in Deurne woont en niet zo mobiel meer bent. Rob Smits vindt dat dit anders moet, op dinsdag 27 oktober opent hij daarom in de Sint Jozef de deuren van zijn hulpmiddelenwinkel voor ouderen.

Rob had nog niet eerder een eigen onderneming, maar wel een klik met ouderen. Hij werkte bij een badkamerzaak en hield zich daar onder meer bezig met het coördineren van badkameraanpassingen. Omdat hij de noodzaak ervan in de praktijk zag, startte hij in zijn vrije tijd met een webshop voor hulpmiddelen. Het was zijn bedoeling om die webshop ooit om te zetten in een fysieke winkel, dat moment is nu aangebroken.

Van webshop naar fysieke winkel
‘Door de vergrijzing is de vraag naar hulpmiddelen groot, ik was daarom al snel op een punt waarop ik de webshop er niet meer ‘even’ bij kon doen. Toen de badkamerzaak waar ik werkte ging verhuizen naar Uden, was daar voor mij geen plaats meer. Op dat moment heb ik van de nood een deugd gemaakt. Sinds juni ben ik bezig met de voorbereidingen voor de zaak. Erg spannend maar vooral ook erg leuk.’

Assortiment
De winkel bevindt zich in het voormalige pand van Vevi Tools aan de Sint Jozefstraat 47a en is goed toegankelijk gemaakt voor rollators en scootmobielen. Rob heeft er een breed assortiment aan hulpmiddelen op voorraad. ‘Het is natuurlijk nog even aftasten wat wel goed zal lopen en wat niet, op basis van vraag zal ik het assortiment later finetunen”.

Service
Goede en persoonlijke service heeft de nieuwbakken ondernemer hoog in het vaandel staan. Als het nodig is komt ie graag bij de mensen thuis en producten kunnen in Deurne en omliggende dorpen gratis worden bezorgd. ‘Hoewel de coronacrisis natuurlijk vreselijk is, heeft het voor mij ook wel iets positiefs. Ik kan nu net een stapje extra zetten’.

Zorgverzekeraars
Rob heeft zich ervoor ingezet om afspraken te maken met zorgverzekeraars. Hij zou graag zien dat hulpmiddelen via hem ook kunnen worden gehuurd of uitgeleend, maar dit heeft hij niet rond gekregen. Als kleine ondernemer legt hij het af tegen de grote jongens. In de basis is het dus alleen mogelijk om hulpmiddelen bij hem te kopen, ter compensatie biedt hij in eigen beheer de mogelijkheid om gangbare hulpmiddelen te huren. Wanneer de vraag hiernaar groot is, zal hij deze dienst uitbreiden.

De winkel is van dinsdag tot en met vrijdag open tussen 09.30 en 17.00 uur en op zaterdag van 9.30 tot 13.00 uur. Rob staat te popelen en heeft er veel vertrouwen in dat het goed komt. ‘Ik denk dat de vraag naar hulpmiddelen voor ouderen in Deurne groot is. We halen alles uit de kast om dit te laten slagen’.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen