-2.9 C
Deurne
zaterdag 2 december 2023
Home- DeurneIdentiteit van één dader overval Mark Gillis bij politie bekend; ‘Je denkt...

Identiteit van één dader overval Mark Gillis bij politie bekend; ‘Je denkt er iedere dag en avond aan’

Door middel van DNA-materiaal heeft de politie de identiteit weten te achterhalen van één van de daders van de brute overval op Mark Gillis bij zijn chalet in Ommel vorig jaar november. Dat heeft de politie maandagavond laten weten in het tv-programma Bureau Brabant.

De geïdentificeerde dader en de twee anderen worden nog gezocht door de politie. Ook wordt de mogelijkheid onderzocht van een vierde dader die wellicht op de uitkijk heeft gestaan.

‘Als de zon ondergaat’
In het tv-programma geeft Mark Gillis aan dat hij goed wordt begeleid door slachtofferhulp maar dat hij nog steeds last heeft van de gebeurtenis: “Je denkt er iedere dag en avond aan. Als de zon ondergaat, dan zit je ermee. Zeker met ’s avonds thuis komen, laat na werk komen dat soort dingen iedere keer terug.”

Bewakingscamera
In de heftige beelden van de bewakingscamera bij het chalet van Gillis is te zien dat hij wordt opgewacht door in eerste instantie één man die hem in het gezicht spuit met pepperspray. Vrij snel komen er nog twee mannen in beeld die Gillis weten te overmeesteren en zijn chalet inslepen. Doordat er op de beelden knipperend licht is te zien in de verte, meent de politie dat er mogelijk een vierde dader is die misschien op de uitkijk heeft gestaan en met een zaklamp de andere signalen stuurt.

Mogelijk vierde dader
De politie is op zoek naar in elk geval drie mannen en mogelijk een vierde persoon. De eerste dader droeg een lichtkleurige, gewatteerde jas en een capuchon met pet. De tweede dader heeft een slank figuur, droeg een zwarte jas met daaronder een sweater met capuchon en donkere sneakers. Dader nummer drie heeft een gezet figuur, droeg een gewatteerde jas met camouflageprint, een trendy spijkerbroek met scheuren en daaronder wandelschoenen.

Bekijk hieronder de uitzending van Bureau Brabant.

Foto: Omroep Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen