27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- DeurneJeroen van Lierop krijgt lintje voor zijn 12 jaar in Deurnese gemeenteraad

Jeroen van Lierop krijgt lintje voor zijn 12 jaar in Deurnese gemeenteraad

Tijdens de speciale gemeenteraadsvergadering waarbij afscheid werd genomen van de oude gemeenteraad, heeft Jeroen van Lierop van de VVD een koninklijke onderscheiding gekregen voor zijn inzet gedurende twaalf jaar in de Deurnese raad.

Voor de laatste keer sprak Van Lierop maandagavond als gemeenteraadslid. “Dat doe ik met een tevreden, opgelucht en ook wat weemoedig gevoel”, zegt hij.

Jeugdig enthousiasme
Voor Jeroen van Lierop begon zijn politieke carrière bij de gemeenteraadsverkiezingen in 2010, een periode waarin hij vol idealen bruisend van start ging zegt hijzelf. In zijn afscheidsspeech kijkt hij kritisch terug naar zijn twaalf jaar als raadslid: “Soms niet bijster intelligent, soms met jeugdig enthousiasme en soms ook wat overdonderd.”

Tegenbegroting
Van Lierop herinnert zich dat hij ooit een tegenbegroting indiende waar de optelling niet van klopte, een voorbeeld waarvan het vertelt dat hij dat maar wat graag vergeet. Ook het college verwijten te prutsen met gemeenschapsgeld, leverde hem niet bepaald vrienden op. En een besluit nemen over een AZC in een tijd dat dit tot hevige emoties leidde heeft hem overdonderd, vertelt hij bij zijn afscheid.

Oude raadzaal
De woorden die in de glas-in-loodramen van de oude raadzaal van de gemeente Deurne staan, zijn voor Van Lierop bij zijn speech een inspiratiebron geweest: “Spreekt wanneer gij spreken moet, en zwijgt wanneer gij zwijgen moet. Een spreuk waar ik in de afgelopen jaren veel aan heb gedacht, door geïnspireerd ben en waar ik nog steeds veel van kan leren.”

Burgemeester Buter gaf in de vergadering aan dat eigenlijk ook Michiel Dankers voor zijn 28 jaar met DOE! en daarvoor D66, en Leo Cuijpers voor zijn 15 jaar bij CDA Deurne een lintje verdienden, maar zij hebben beiden al eerder een lintje ontvangen voor hun werk in de gemeenschap van Deurne.

Bekijk hieronder de volledige vergadering terug.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen