8.8 C
Deurne
zaterdag 20 april 2024
Home- Deurne‘IJsmannetje’ Rens van Dongen schept bijna 5.400 bollen ijs voor leerlingen IVO...

‘IJsmannetje’ Rens van Dongen schept bijna 5.400 bollen ijs voor leerlingen IVO Deurne

De samenwerkende scholen van IVO Deurne vierden vorige week het 25-jarig jubileum. Er werd een speciale vlag gehesen en voor alle leerlingen van het Peellandcollege, Alfrinkcollege, Hub van Doornecollege en Sprongcollege was er een gratis ijsje. De kans voor ondernemer Rens van Dongen van de IJsmannetjes om het record ijsbollen scheppen te verbreken.

Met zijn bedrijf uit Tegelen tekende Van Dongen voor de levering van de ijsjes voor de leerlingen bij het feest. Een hele opgave, want IVO Deurne is met alle leerlingen van de vier deelscholen bij elkaar goed voor een kleine 2400 leerlingen en natuurlijk lustten de leraren en andere schoolmedewerkers ook wel een ijsje.

500 liter ijs
“Het leek wel een aflevering van ‘Wedden dat’ met zoveel ijsbollen die we moesten scheppen in zo’n korte tijd”, vertelt Van Dongen. ”Hiermee hebben we ons persoonlijke record van twee jaar geleden ruim voorbij geschept.” De IJsmannetjes schepten toen 3800 bollen voor het Limburgse Blariacum College in Venlo. Bij de Deurnese scholengemeenschap kregen alle leerlingen en de leerkrachten elk twee bollen ijs, omgerekend is dat zo’n 500 liter ijs.

Hard werken
Voor de Limburgse Rens van Dongen en zijn medewerkers was er geen tijd voor een Brabants kwartiertje: “Het was in een korte tijd wel heel hard werken met een klein team van ijsscheppers. De voorbereidingen voor dat moment begonnen al weken van te voren”. Een extra hindernis voor Van Dongen was dat de scholengemeenschap IVO bestaat uit vier scholen. “Alle leerlingen van de verschillende scholen voorzien van ijs in korte tijd vroeg om een tactische aanpak. Gelukkig grensden de scholen aan een groot gezamenlijk sportveld”, zegt Van Dongen.

Zeven ijskarren
In totaal werden zeven ijskarren ingezet waaruit continu geschept werd. Er was met de schoolleiding afgesproken dat elke 10 minuten zo’n 20 tot 50 leerlingen naar een bepaalde ijskar konden komen. Een tactisch besluit volgens van Dongen: “Er werd voortdurend geschept en tussendoor werden de lege bakken schoongemaakt in de keukens van de scholen.” Na het scheppen en schoonmaken kon van Dongen met zijn personeel weer terug naar het Limburgse Tegelen waar de medewerkers moe maar voldaan aankwamen en door Van Dongen werden getrakteerd; niet op ijs, maar op een maaltijd van de plaatselijke Chinees.

Familiebedrijf
Rens van Dongen is met zijn bedrijf De IJsmannetjes meer dan 10 jaar actief in de ijsbranche. “Het is een echt familiebedrijf; mijn vader springt me bij waar nodig en daarvoor ben ik hem altijd heel dankbaar.” Met het ambachtelijke ijs trekt van Dongen door heel Nederland en ver daarbuiten. “Op onze website hebben we een kaart staan waar we overal met ons ijs al geweest zijn, zo’n grote ijskaart zie je nergens,” vertelt van Dongen trots.

Foto: Hub van Doornecollege

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen