27.8 C
Deurne
donderdag 18 juli 2024
Home- Deurne Kinderen rijden mee met brandweerwagen en interviewen Aniek Nouwen in nieuwe...

[VIDEO] Kinderen rijden mee met brandweerwagen en interviewen Aniek Nouwen in nieuwe Kids Flits

Elke maand maken leerlingen van de verschillende Prodas-basisscholen hun eigen jeugdjournaal. In Kids Flits bepalen ze zelf welk nieuws zij belangrijk vinden en gaan ze op pad om mensen te interviewen en geluid- en beeldopnamen te maken.

In deze aflevering leggen Lobke, Iveke, Fem en Jaidy van basisschool Zeilberg uit hoe er bij hun op school voor wordt gezorgd dat alle kinderen het goed naar hun zin hebben en een fijn schooljaar beleven. Hasena, Sem, Stef, Veerle en Amber van basisschool De Piramide in Deurne zijn dit keer op bezoek bij de brandweer in Deurne en wilden alles weten over de brand in de Peel die tijdens de zomervakantie woedde vlakbij Griendtsveen. Brandweerman Nelis Kools legt de kinderen uit hoe zij hebben meegeholpen om de Peelbrand te blussen.

Aniek Nouwen
De Very Interessant Persoon (VIP) is deze maand voetbalster Aniek Nouwen uit Deurne. Jazz en Pim van basisschool Tijl Uilenspiegel mochten de speelster van de Engelse voetbalclub Chelsea interviewen.

Tekst gaat verder onder video

4.000 leerlingen
Kid Flits is een initiatief van Stichting Prodas in samenwerking met DMG waarbij maandelijks het nieuws voor en door kinderen wordt gebracht. De afleveringen zijn onder meer te zien via DMG TV op dmgdeurne.nl en worden ook elke maand in de klas bekeken door de ongeveer 4.000 leerlingen van alle scholen van Prodas.

Heb je tips voor de redactie van Kids Flits of wil je meehelpen? Stuur dan een mail naar sarah.snep@prodas.nl.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen