9.6 C
Deurne
vrijdag 19 april 2024
Home- DeurneIJssalon Italia Deurne in top 10 bij strijd om Gouden IJsspatel 2024

IJssalon Italia Deurne in top 10 bij strijd om Gouden IJsspatel 2024

Samen met negen andere ijsspecialiteitszaken staat IJssalon Italia uit Deurne in de finale van de wedstrijd om de Gouden IJsspatel 2024. Naast deze titel wordt er ook gestreden om de Gouden IJscreatie. De beste drie van beide wedstrijden maken kans op de titel Beste IJssalon van het Jaar.

Het ijs van de Deurnese salon werd in januari tijdens de voorronde geselecteerd uit alle inzendingen bij de strijd om het lekkerste peren demi-ijs. Hieruit kwam een lijst met de twintig beste ijsjes voort, waar ook de lekkernij van Italia zich onder mocht scharen. Begin deze maand vond de halve finale plaats bij het IJscentrum in Vlaardingen en bleek de creatie van IJssalon Italia bij de tien beste ijsjes van Nederland te behoren.

Deze top 10 zal tijdens de wedstrijd op maandag 11 maart live op het podium hun beste peren demi-ijs draaien. De ijsjes worden beoordeeld door een vakjury. De top 3 van De Gouden IJsspatel wordt automatisch genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2024 en zal verder strijden om die titel.

De uitreiking van de prijzen vindt plaats op de Dag van het Ambacht. Een nieuw evenement waarbij in Evenementenhal Gorinchem geproefd kan worden van verschillende delicatessen. Ook zijn er demonstraties en workshops en vinden er verkiezingen plaats, zoals de Beste BonBon van Nederland, de Dutch Pastry Award en de IJs-Vakwedstrijden met de Gouden IJsspatel en Gouden IJscreatie.

Foto: IJssalon Italia

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen