7.3 C
Deurne
maandag 15 april 2024
Home- VlierdenKinderen in Vlierden krijgen nieuwe speelvoorzieningen naast basisschool de Wegwijzer

Kinderen in Vlierden krijgen nieuwe speelvoorzieningen naast basisschool de Wegwijzer

De eerst schop gaat deze week in de grond voor de realisatie van nieuwe speelvoorzieningen op het braakliggende terrein naast basisschool de Wegwijzer in Vlierden. Leerlingen van de school hebben kleurplaten en ideeën voor een naam van de nieuwe speelplek aan mogen dragen.

Met de aanpak van het lege terrein krijgen de kinderen in Vlierden er vlakbij hun school een flinke speelgelegenheid bij. “Daar zijn we erg blij mee. Dat betekent dat er vanaf volgende week een hek wordt geplaatst om het terrein. Dit voor de veiligheid, maar ook om anderen van het terrein te weren”, meldt de projectgroep Speelvoorzieningen van Samen Vlierden.

De komende periode wordt er aan de grond gewerkt en wordt de beplanting aangelegd. Daarnaast worden de speeltoestellen geplaatst. Het is volgens de leden van de projectgroep belangrijk dat er tijdens de werkzaamheden niemand het terrein betreedt en dat ouders hierbij het goede voorbeeld geven: “Wij willen jullie vragen dit met jullie kinderen te bespreken zodat er respectvol met het speelveld wordt omgegaan. Zowel nu in aanbouw, als straks in de toekomst tijdens het gebruik.”

De projectgroep heeft in de voorbereiding van het plan voor de nieuwe speelplaats onlangs een informatiebijeenkomst gehouden in MFA ’t Huis en de kinderen op school ingelicht: “Als alles volgens plan verloopt hopen we in de maand mei een feestelijke opening te houden.”

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen