21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneIllegaal grondgebruik en stroomdiefstal geconstateerd bij PIT-controle in Deurne

Illegaal grondgebruik en stroomdiefstal geconstateerd bij PIT-controle in Deurne

Het Peelland Interventieteam (PIT) heeft afgelopen woensdag in de gemeente Deurne bij een controle verschillende overtredingen geconstateerd. Bij een locatie met meerdere woningen bleek dat illegaal gebruik werd gemaakt van gemeentegrond. Ook waren er illegaal bijgebouwen geplaatst en bleek er sprake van adresfraude. Senzer start een aantal onderzoeken op om uit zoeken of er ook uitkeringsfraude is gepleegd.

Bij de controle van het PIT-team werd samengewerkt met verschillende organisaties. Enexis constateerde op een aantal locaties dat er sprake is van fraude met en diefstal van stroom. De stroom aftap is direct ongedaan gemaakt en de zaak wordt nog nader onderzocht. Organisatie Samen Sterk in Brabant trof woensdag in het omliggend bosperceel een vangkooi aan voor klein wild en heeft deze meegenomen.

Grotere controle
Het PIT-team kwam de illegale activiteiten op het spoor na een tip over illegaal in gebruik nemen van gemeentegrond. Daarom bracht het Peelland Interventieteam al in augustus een bezoek aan deze locatie om met verschillende bewoners te praten en een goed beeld te krijgen van de situatie. Daarop werd besloten om later een grotere controle te houden op en rondom de locatie. Voor de uitvoering van een PIT-controle wordt er eerst een selectie gemaakt van verschillende organisaties, waardoor er een team wordt gevormd waarmee het interventieteam met één controle alles kan afhandelen.

Misstanden
Onder regie van het PIT zijn er regelmatig controles bij panden en woningen waarvan sterk het vermoeden bestaat dat er sprake is van misstanden of het niet voldoen aan wet- en regelgeving. Het team kijkt naar brandveiligheid, boekhouding, illegale bewoning, vergunningen, inschrijving Basisregistratie Personen (BRP), mensenhandel, prostitutie, drugs, sociale zekerheidsfraude en andere overtredingen. Het PIT werkt daarbij nauw samen met zorg- en welzijnsinstanties.

Inwoners kunnen overlastsituaties en verdachte situaties doorgeven aan het Peelland Interventieteam. Dit kan anoniem op telefoonnummer 0492-587903 of per e-mail info@pitteam.nl. Tips worden vertrouwelijk behandeld. Inwoners kunnen ook anoniem contact opnemen met Meld Misdaad Anoniem op telefoonnummer 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.  Anonieme meldingen komen rechtstreeks bij de gemeente terecht en kunnen gebruikt worden voor onderzoek of een controle door het PIT.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen