13.3 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneIndrukwekkend tafereel met bijna 1800 kaarsjes tijdens All Hallows Eve in Deurnese...

Indrukwekkend tafereel met bijna 1800 kaarsjes tijdens All Hallows Eve in Deurnese St. Willibrorduskerk

Voor de viering van All Hallows Eve was de Sint Willibrorduskerk aan de Markt in Deurne vrijdagavond verlicht door een indrukwekkend aantal kaarsjes. In totaal brandden er tussen de 1750 en 1800 exemplaren bij Allerheiligenavond en werd het Canto Ostinato bij kaarslicht uitgevoerd door de MetaMuziek Percussion Group.

Voor het aansteken van alle kaarsjes zijn twaalf personen zo’n veertig 40 minuten bezig geweest. Het was nog even de vraag of er wel genoeg glazen potjes zouden zijn om de kaarsjes in te zetten, maar na een oproep van pastoor Dieter Hedebouw tijdens de kerkdiensten en in de nieuwsbrief van de St. Willibrorduskerk werden er een flink aantal gedoneerd, zodat er voldoende aanwezig waren om de heiligen met behulp van de kaarsen mooi uit te lichten.

Minimalistische compositie
In de sprookjesachtig verlichte kerk galmden de klanken van de minimalistische compositie van Simeon ten Holt op piano, twee marimba’s en een vibrafoon. Deze werden bespeeld door drie muzikanten die een vooropleiding hebben genoten in Portugal en nu studeren en wonen in Tilburg en een Spaanse pianist die sinds drie jaar in dezelfde stad woont. In de kerk klinkt ook de stem van de pastoor, die een verhaal vertelde dat werd begeleid door afbeeldingen op het achterste altaar.

Bij eerdere edities van All Hallows Eve werd het Canto Ostinato al enkele keren met succes uitgevoerd in een versie met twee orgels en piano.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen