14.3 C
Deurne
maandag 27 mei 2024
Home- DeurneWethouder Oomen praat luisteraars DMG Radio bij over duurzame initiatieven in gemeente...

Wethouder Oomen praat luisteraars DMG Radio bij over duurzame initiatieven in gemeente Deurne

Wethouder Tom Oomen van financiën, economie, duurzaamheid en vastgoed is zaterdag te gast bij DMG Radio in het programma Deurne Draait Door. Hij praat de luisteraars bij over de ambitie van de gemeente om in 2030 de CO2-uitstoot in Deurne met 49% te hebben verminderd en om in 2050 klimaatneutraal te zijn. Ook vertelt hij over de Duurzame Huizenroute, waarbij mensen morgen inspiratie kunnen opdoen om zelf ook hun huis te gaan verduurzamen.

Elke laatste zaterdag van de maand komt één van de Deurnese wethouders op bezoek bij DMG Radio om de inwoners van de gemeente te informeren over verschillende actuele zaken die spelen.

Energievisie
Eén van die onderwerpen is de energievisie die in de raadsvergadering van 26 september is vastgesteld. “Daarin hebben we vastgelegd hoe we ervoor gaan zorgen dat we in onze gemeente minder energie gebruiken en meer energie duurzaam opwekken. De volgende stap is vastleggen hoe we dit gaan uitvoeren”, zegt wethouder Oomen. Het antwoord op die vraag en meer informatie over de plannen van de gemeente hierin, geeft hij zaterdagochtend op DMG Radio.

Nacht van de Nacht
Ook heeft Tom Oomen een tip voor mensen die zelf aan de slag willen met verduurzaming van hun huis. De wethouder legt uit dat de Duurzame Huizenroute die zaterdag plaatsvindt, hiervoor een goed startpunt is. “Inwoners zijn van 12.00 tot 16.00 uur welkom in ons Huis voor de Samenleving. Ook kunnen ze hier meer leren over het innovatieve warmtesysteem van ons verbouwde Huis.” Verder legt Oomen uit waarom de gemeente mee doet aan de Nacht van de Nacht, die wordt gehouden in de nacht van komende zaterdag op zondag.

DMG Radio
Het interview met wethouder Oomen is zaterdag 28 oktober te horen rond 10.30 uur in het programma Deurne Draait Door. DMG Radio is te beluisteren in de regio Deurne op 106.2 FM en via Ziggo digitale radio op kanaal 918. Online kun je naar DMG luisteren via dmgdeurne.nl en de DMG-app die gratis is te downloaden in Google Play en de App Store.

Foto: DMG/VVD

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen