20.9 C
Deurne
zondag 19 mei 2024
Home- DeurneInformatieavond Alzheimer Café Peelland over rouwproces door verlies van gezondheid

Informatieavond Alzheimer Café Peelland over rouwproces door verlies van gezondheid

Het verlies van je gezondheid, zoals het lijden aan dementie, kan een rouwproces teweegbrengen. Dinsdag 7 november wordt het onderwerp behandeld bij Alzheimer Café Peelland en gaat gesprekleider Monique van den Heuvel met psychosociaal therapeut Noëlle Loomans dieper in op wat ook wel ‘levend verlies’ wordt genoemd.

Volgens de expert begint dit proces al vanaf het moment van de diagnose. Daarbij komt ineens het besef dat het niet meer beter wordt en dat het contact waarschijnlijk steeds verder gaat verminderen.

Gevoelens
In de bijeenkomst van Alzheimer Café Peelland wordt stilgestaan bij de grote impact die het voor de persoon zelf heeft, maar ook voor naasten. Daarbij wordt ook aandacht besteed aan de vele gevoelens van rouw, zoals boosheid, verdriet, onmacht en frustratie die kunnen worden opgeroepen als een dierbare steeds weer en meer geconfronteerd wordt met mentale achteruitgang.

Deze editie van het Alzheimer Café met de naam ‘Rouw en Verlies met dementie’ wordt gebracht door de nieuwe gespreksleider Monique van den Heuvel, die voortaan naast Theo Lankhorst een aantal bijeenkomsten zal presenteren. Alzheimer Café Peelland vindt plaats op dinsdag 7 november van 19.30 tot 21.00 uur in ’t Kwartier aan de Kerkstraat 10 in Asten. De bijeenkomsten zijn bedoeld voor mensen met dementie, hun naasten (mantelzorgers) en belangstellenden uit Asten, Deurne en Someren en omgeving.

Foto: Pexels

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen