17.6 C
Deurne
zondag 14 juli 2024
Home- VlierdenInformatiebijeenkomst over verbetering veiligheid oversteek N279-Vlierdense Bosdijk

Informatiebijeenkomst over verbetering veiligheid oversteek N279-Vlierdense Bosdijk

Vooruitlopend op het grote N279-project, bekijkt de provincie op welke locaties al eerder de verkeersveiligheid kan worden verbeterd. Eén van die plekken is de ‘koude’ oversteek van de N279 op de Rijntjesdijk/Vlierdense Bosdijk tussen Vlierden en Brouwhuis. Ook voor de oversteek van de provinciale weg bij de Oostappensedijk in Ommel is de bedoeling om die eerder aan te pakken.

Een ‘koude’ oversteek is een kruispunt waarbij je de N279 wel mag oversteken, maar niet mag op- en afrijden. In de praktijk blijken dit gevaarlijke plekken te zijn die tot ongelukken kunnen leiden. Op deze plaatsen steekt ook veel schoolgaande jeugd de N279 dagelijks over met de fiets.

“We bekijken nu de mogelijkheden om de situatie daar te verbeteren voor overstekende voetgangers, fietsers en automobilisten”, zegt de provincie. Die houdt daarom twee inloopbijeenkomsten om de wensen, ideeën en zorgen van omwonenden en verkeersdeelnemers te verzamelen. Vooralsnog is het plan om de ‘koude’ oversteek bij de Rijntjesdijk/Vlierdense Bosdijk op te heffen. De voorbereidende werkzaamheden moeten nog dit jaar starten.

De aanpassingen in Vlierden en Ommel lopen vooruit op een groter project om de bereikbaarheid, veiligheid en leefbaarheid op en rondom de N279 tussen Veghel en Asten te verbeteren. Omdat dit een langlopend proces is, kijkt de provincie naar locaties waar eerder alvast aan de verkeersveiligheid kan worden gewerkt.

“Het gaat om maatregelen die de verkeersveiligheid direct verbeteren en waarvan de uitvoering mogelijk is zonder dat dit later nog te maken keuzes voor het grote N279-project in de weg zit. Denk bijvoorbeeld aan het verbeteren van gevaarlijke oversteken en onveilige uitritten”, aldus de provincie.

De inloopavond voor oversteek Oostappensedijk vindt plaats op donderdag 27 juni van 16.00 tot 20.00 uur in gemeenschapshuis De Kluis aan de Kluisstraat 18 in Ommel. De tweede bijeenkomst over de oversteek Rijntjesdijk/Vlierdensebosdijk vindt plaats op dinsdag 2 juli van 16.00 tot 20.00 uur op het steunpunt van de weginspecteurs provincie Noord-Brabant aan de Helmondsingel 143 in Helmond.

Aanmelden is voor beide bijeenkomsten niet nodig, geïnteresseerden kunnen tijdens de openingstijden vrij binnenlopen.

Foto: provincie Noord-Brabant

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen