18.8 C
Deurne
vrijdag 19 augustus 2022
Home- DeurneInnovatie in de Peel bij ondernemerscafe Deurne

Innovatie in de Peel bij ondernemerscafe Deurne

Hoewel het thema van het Ondernemerscafé in Deurne ‘Ondernemen in techniek’ was, ging het vooral over innovatie in de Peel. Daarvoor waren Peter de Witte als directeur van Innovatiehuis de Peel en Antonie van der Heijden van Lightyear uit Helmond aangeschoven. Zoals elke maand namen Niels Crooijmans en Jan van den Heuvel de presentatie voor hun rekening.

Peter de Witte vertelde dat Innovatiehuis de Peel actief is in een aantal sectoren zoals in de automotive, landbouw, foodtech en maakindustrie. Daarbij probeert het Innovatiehuis er voor te zorgen dat de juiste partijen in de Peel met elkaar samen werken. Op die manier jaagt men in deze regio de innovatie aan. Zo kunnen er op deze manier nieuwe business modellen worden ontwikkeld. Als voorbeeld noemde hij de samenwerking van zes bedrijven in de veeteelt om tot de veeteelt van de toekomst te komen. Vooral door de stikstofcrisis is dit momenteel een actueel onderwerp. Bij het Innovatiehuis werken ongeveer 5 mensen afkomstig van de verschillende peelgemeentes. Men richt zich niet direct op startups maar meer op bedrijven die zich in de scaleup fase bevinden.

Lightyear
Onlangs heeft Lightyear uit Helmond de Lightyear one geïntroduceerd tijdens een bijeenkomst van geïnteresseerden in de TheaterHangaar in Katwijk. Deze auto van de toekomst heeft een dusdanig ontwerp en is met dusdanig veel zonnepanelen uitgerust dat hij een actieradius heeft van maar liefst 725 kilometer. Hiermee hebben een aantal voormalige studenten van de TU in Eindhoven een uniek product en een uniek bedrijf neer gezet. Vanaf 2021 is de productie van de Lightyear one gepland. Om naar massaproductie over te gaan moet er nog wel een investeringsronde plaats vinden. Daar is men momenteel druk mee bezig. Een Lightyear one kost maar liefst 119.000 euro. Toch zijn er verschillende klanten die zich er voor in hebben geschreven en die een aanbetaling hebben gedaan.

Ebusco
Sinds enige tijd is Deurne een zeer innovatief bedrijf rijker met Ebusco wat elektrische bussen ontwikkelt en bouwt in het voormalige bedrijfspand van Oskomera. Vanavond werd tijdens het Ondernemerscafé een video getoond die was gemaakt tijdens een bezoek aan Ebusco. Daaruit bleek dat veel van de assemblage in China gebeurt met hoogwaardige onderdelen die vanuit Europa worden aangeleverd. In Deurne vindt de eindcontrole plaats. Met de ontwikkeling van de Ebusco 3.0 die grotendeels uit onderdelen van carbon bestaat heeft men een gewichtsbesparing van 33% kunnen realiseren. Hierdoor is de actieradius gestegen naar 500 kilometer..

Prins der Heikneuters
Voor het gesprek aan de bar was prins Laurens van de Heikneuters samen met zijn prinses uitgenodigd. Met zijn installatiebedrijf is hij in het dagelijks leven zelfstandig ondernemer als directeur eigenaar van installatiebedrijf Verhees & van Dijk.
Bij de afsluiting van de avond werd aangekondigd dat het volgende café op 17 december plaats vindt in het paviljoen van de ijsbaan op de Markt. Het onderwerp is dan ondernemen in de horeca.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen