6.1 C
Deurne
donderdag 1 december 2022
Home- DeurneMobiele escaperoom 'The Kazemat' geopend

Mobiele escaperoom ‘The Kazemat’ geopend

Mobiele escaperoom ‘The Kazemat’ is woensdagmiddag in het bijzijn van verschillende genodigden officieel geopend door wethouder Marinus Biemans. Dit project, dat in samenwerking met Stichting Prodas, Lucky Seventh en Experience Republic is ontstaan, heeft als doel minstens 1000 kinderen van acht verschillende scholen uit Deurne ontdekkend te laten leren.

75 jaar bevrijding
De educatieve escape room is speciaal ontwikkeld naar aanleiding van de 75-jarige bevrijding van Deurne. Kinderen uit de groepen 5 tot en met 8 maken kennis met drie verschillende verhalen, op drie verschillende momenten in de oorlog. De verhalen, afkomstig van Brabant Remembers, vertellen de impact van de Tweede Wereldoorlog in de Brabantse samenleving. Een van de verhalen; ‘Een verraderlijke moord’, speelt zich in Deurne af. De escape room The Kazemat, ofwel bunker, daagt de leerlingen spelenderwijs uit om echte speurders te worden en gaan ervaren hoe ze vroeger leefden in tijden van oorlog.

Geheime locatie
Als de kinderen de escaperoom hebben doorlopen kunnen ze nog een vraag achterlaten. Deze vraag kunnen ze opschrijven en vervolgens aan een echte parachute hangen. De antwoorden op de vragen kunnen ze op 30 november beantwoord krijgen op een geheime locatie. Hier kunnen ze achter komen door een geheime code te ontcijferen en in te vullen op een daarvoor bestemde website.

Samenwerking
Door intensieve samenwerking tussen, Experience Republic, Lucky Sevent, Stichting Prodas is dit project ontstaan. Lucky Seventh heeft kennis van de techniek uit de Tweede. Experience Republic is de creatieve factor. Zij hebben ervoor gezorgd dat de kennis van Lucky Seventh wordt gebundeld en vertaald is naar een uitdagende escape room voor kinderen. Stichting Prodas geeft de mogelijkheid om dit alles waar te kunnen maken en bevordert de samenwerking met bedrijven door een samenwerkingsverband met Brainport. Brabant Remembers in de bron van de verhalen die gebruikt worden en Gemeente Deurne die een deel van de financiering op zich nam.

Basisscholen
De komende tien dagen zal escape room The Kazemat op acht scholen ingezet worden om de leerlingen actief met de lesstof van ‘de tijd van Wereldoorlogen’ aan de slag te laten gaan.

Escape The Kazemat komt naar basisschool St. Willibrordus (aspirant-Brainport School) en de LEO-afdeling, de Piramide, Tijl Uilenspiegel, basisschool Zeilberg, SBO de Brigantijn, de Gerardusschool en de Zonnebloem. Experience Republic hoopt volgend jaar deze escape room landelijk in te kunnen gaan zetten omdat het dan 75 jaar Nederlandse bevrijding is.

Foto’s: Josanne van der Heijden

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen