13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneInspiratiespreker Ralf Embrechts van Quiet 500 in Deurne met lezing over stille...

Inspiratiespreker Ralf Embrechts van Quiet 500 in Deurne met lezing over stille armoede

Tijdens de bedank- en inspiratieavond van het Platform Global Goals Deurne op donderdag 17 november zal sociaal ondernemer Ralf Embrechts spreken over armoede en hoe hij dat vraagstuk omzet in daden.

De bijeenkomst is bedoeld voor mensen die vanuit hun vrijwilligersorganisatie of hun werk of bedrijf hebben meegedacht en meegeholpen bij de ontwikkeling van het Platform Global Goals. “Ralf is een inspirerend spreker en zijn ideeën sluiten goed aan bij die van het Platform in Deurne. Iedereen kan meedoen en iets doen. Het Platform is dan ook heel blij dat hij ondanks een zeer drukke agenda, zich vrij kon maken om naar Deurne te komen. Het voornemen is om dit jaarlijks te doen”, meldt de organisatie.

Armoedeglossy Quiet 500
Embrechts werkte als directeur-buurman van MOM Tilburg (Maatschappelijke Ontwikkelings Maatschappij) in de wijken van Tilburg, om vanuit de leefwereld de systeemwereld te veranderen. “Daarnaast is hij mede-initiatiefnemer van de armoedeglossy Quiet 500, waarmee stille armoede gezicht kreeg en de rijke kant van Nederland succesvol uitgedaagd werd zich in te zetten om armoede te verlichten. Met als resultaat Quiet Community’s in 13 steden/regio’s als beweging, waarin vertellen-verzachten-versterken centraal staat”, geeft Global Goals Deurne aan.

Moeilijk kiezen
De keuze voor Ralf Embrechts is voor de organisatie voortgekomen uit de selectie van twee hoofddoelen uit de 17 Global Goals: “Het was moeilijk kiezen. Een greep uit de onderwerpen die werden genoemd: Klimaatactie, hoe om te gaan met de klimaatverandering? Minder vervuiling in je eigen omgeving, kan dat en hoe dan ? Hoe wonen we in de toekomst in de gemeente Deurne? Meer gelijkheid tussen mensen. Vrede en veiligheid, ‘Kan er hier ook oorlog komen’ ? vroeg een kind.”

Armoede en honger
“Er is nu gekozen voor Global Goal 1 en 2: Geen Armoede. Geen Honger. Of wel:  Einde aan alle Armoede en Honger. Te beginnen in onze eigen lokale gemeenschap. Voeg er de huidige energie-armoede aan toe. Er wordt hard gewerkt door veel organisaties aan minder armoede. Hoe kunnen we door samenwerken nog meer doen voor mensen die het minder hebben in onze eigen omgeving. Dat staat centraal”, legt de organisatie uit.

De lezing van Ralf Embrechts vindt donderdag 17 november om 19.30 uur plaats in het Hofke van Marijke aan de Rembrandt van Rijnstraat 5 Deurne. De avond is alleen toegankelijk voor genodigden en personen die zich vooraf hebben aangemeld.

Foto: Raldo Neven Fotografie

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen