13.5 C
Deurne
dinsdag 21 mei 2024
Home- DeurneTarieven toeristenbelasting blijven gelijk in Deurne

Tarieven toeristenbelasting blijven gelijk in Deurne

De tarieven voor toeristenbelasting in Deurne blijven in het komend jaar gelijk aan die van 2022. De gemeenteraad heeft hiermee vorige week ingestemd bij de vaststelling van de gemeentebegroting 2023.

Toeristenbelasting moet je betalen als je tegen vergoeding nachtverblijf verstrekt zoals bijvoorbeeld in een hotel, (mini) camping, groeps-accommodatie, vakantiepark of Bed & Breakfast.

Arbeidsmigranten
Ook wanneer arbeidsmigranten worden gehuisvest of een slaapplek wordt verhuurd via bijvoorbeeld Airbnb is toeristenbelasting verschuldigd. Je bent verplicht deze belasting te heffen van gasten en af te dragen aan de gemeente. “Dit geldt dus nadrukkelijk ook voor de huisvesting van arbeidsmigranten. Het gaat namelijk om een ‘niet-ingezetenen’-belasting oftewel belasting voor mensen die niet in de gemeente Deurne wonen”, geeft de gemeente aan.

Kampeerboerderij
De tarieven voor 2023 zijn bij regulier verblijf en bij huisvesting van arbeidsmigranten 2,25 euro per persoon per nacht. Bij een mini camping en kampeerboerderij wordt 1,35 euro per persoon per nacht gerekend.

Nachtregister
Voordat je start met verhuren, moet je het aanbieden van nachtverblijf melden bij de gemeente. Dit geldt ook als je bijvoorbeeld (een deel van) je woning verhuurt via Airbnb. Je bent als verhuurder ook verplicht een nachtregister bij te houden. De gemeente controleert dit register regelmatig om te controleren of aan de belastingplicht wordt voldaan. Door Belastingsamenwerking Zuidoost Brabant (BS0B) wordt vervolgens, aan de hand van het nachtregister, een belastingaanslag opgelegd. Meer informatie kun je lezen op de pagina over toeristenbelasting van de gemeente Deurne.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen