21.6 C
Deurne
dinsdag 23 juli 2024
Home- DeurneInspirerende start gesprekken maatschappelijke voorzieningen

Inspirerende start gesprekken maatschappelijke voorzieningen

De gemeente Deurne wil over de toekomst van maatschappelijke voorzieningen zoals scholen, gemeenschapshuizen en sportlocaties in gesprek gaan met inwoners en directbetrokkenen. Op dinsdag 4 juni vonden de eerste gesprekken plaats in Liessel, gevolgd door Vlierden op donderdag 6 juni. Deze bijeenkomsten bleken zeer positief en inspirerend.

Wethouder Helm Verhees legt uit: “De inwoners van onze verschillende dorpen en wijken weten het allerbeste wat er goed en minder goed gaat, waar het knelt en wat er nodig is. Aan de andere kant willen we ook bewust omgaan met geld. Betaalbaarheid op de lange termijn is daarom ook erg belangrijk”.

Initiatieven in Liessel

In Liessel werd door de aanwezigen meteen fanatiek gereageerd. Er blijken veel initiatieven en verenigingen te zijn die mensen samenbrengen op het gebied van sport, ontmoeting en zorg. Ook zijn beheerders en besturen van bestaande groepen bereid om elkaar te helpen. Capaciteitsproblemen zijn er niet, en als ze er al zijn wordt onderling altijd gezocht naar oplossingen. De voorzieningen op maatschappelijk gebied lijken in Liessel op orde te zijn.

Klein dorp

Ook in Vlierden bleken er veel goede ideeën te bestaan maar er zijn ook zorgen. In een relatief klein dorp is het belangrijk dat verenigingen bestaansrecht blijven houden. Zonder verenigingen komt ook het voortbestaan van de maatschappelijke voorzieningen onder druk te staan. Ook in Vlierden bleek men er op een positieve manier naar te kijken, de bereidheid om elkaar te helpen is groot. Dit geldt zowel voor verenigingen onderling als voor de inwoners.

Bijeenkomsten

De volgende bijeenkomsten zijn in Helenaveen op woensdag 19 juni om 19.30 uur in de Gouden Helm en in Neerkant op donderdag 20 juni om 20.00 uur in Zaal de Moost, tegelijkertijd met een informatieavond van Leefbaar en Vitaal Neerkant. Op dinsdag 2 juli wordt er in de Walsberg om 19.30 uur in het Gerardushuis naar de bewoners geluisterd en op donderdag 4 juli is er een avond in de Heiakker om 19.30 uur in wijkcentrum de Kubus.

De bedoeling is om in het najaar van 2019 een compleet beeld van heel Deurne te hebben zodat dit aan de gemeenteraad kan worden voorgelegd. De raad kan dan keuzes maken over benodigde acties en eventuele investeringen. Zo wil de gemeente ervoor zorgen dat ook in de toekomst het voorzieningenniveau op peil is, betaalbaar blijft en aansluit bij de behoeften van de inwoners van de gemeente Deurne.

Foto: website gemeente Deurne

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen