16.6 C
Deurne
vrijdag 14 juni 2024
Home- DeurneOBS de Bron valt in de prijzen bij landelijk techniek toernooi

OBS de Bron valt in de prijzen bij landelijk techniek toernooi

Al sinds de eerste editie neemt OBS de Bron Deurne deel aan het OO techniek spektakel (voorheen techniek toernooi genaamd). Zo ook dit jaar, voor de zestiende keer. De school is in voorgaande jaren herhaaldelijk in de prijzen gevallen en ook dit keer werd hun inspanning beloond.

Opdracht
Vanwege een lesvrije week voor de onderbouw, deed de school dit jaar alleen mee met de bovenbouw. Twee teams van vier kinderen en twee ouders werkten maandenlang aan de opdrachten. Groep 5/6 maakte een seinende vuurtoren en groep 7/8 een escape room. De kinderen werden niet alleen beoordeeld op het eindresultaat maar ook op het proces daarnaartoe.

Prijzen
Gisteren was de grote dag. De kinderen, begeleiders en supporters togen naar het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem, waar het landelijke toernooi al jaren plaatsvindt. De kinderen presenteerden hun bouwwerk aan de jury en werden getest, spanning en enthousiasme wisselden elkaar af.
Groep 5/6 van OBS de Bron won de procesprijs voor hun werk, vol trots beklommen zij het podium en namen hun medailles in ontvangst van Bart Meijer (presentator van onder andere het Klokhuis).
Groep 7/8 ging dit keer met lege handen naar huis. Ook de Piramide, die dit jaar voor het eerst deelnam aan het toernooi, viel niet in de prijzen.

Foto: DMG
- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen