4.3 C
Deurne
woensdag 7 december 2022
Home- DeurneInspraak tijdens inloopavond Nieuwenhof Deurne

Inspraak tijdens inloopavond Nieuwenhof Deurne

Woonzorgcentrum de Nieuwenhof aan de Visser in Deurne wordt grondig verbouwd. Op 18 juni jongstleden kwamen ongeveer 90 personen af op een uitnodiging voor een inloopavond, om ideeën te verzamelen over hoe in de Nieuwenhof een omgeving kan worden gecreëerd waarin bewoners elkaar kunnen ontmoeten en leuke activiteiten worden georganiseerd.

Aan de hand van vier hoofdvragen zijn er ideeën, tips en wensen aangegeven. Zo werd gesproken over wat de Nieuwenhof zou kunnen betekenen op gebied van welzijn en dagbesteding. Daarnaast werd gevraagd of er belangstellenden waren om daar een bijdrage aan te kunnen of willen leveren. De aanwezigen kregen ook de vraag voorgelegd of er ideeën waren hoe men de activiteiten voor alle geïnteresseerden toegankelijk kan maken. En tot slot werd gevraagd wat verder nog meegeven kan worden in dit proces.

Welzijn en dagbesteding

Op het gebied van welzijn en dagbesteding kwamen de volgende ideeën voorbij: Avondvierdaagse als vast onderdeel in het jaar; dit wordt nu als groot gemis ervaren. Verder huisdieren, thema- en weekendactiviteiten, fitness, evenementen op groot scherm, activiteiten met kinderen of kleuters, dagbesteding op maat, uitbreiding kienactiviteiten, sprekers uitnodigen op thema’s, activiteiten ook openstellen voor niet bewoners, muziek en dans, maar ook uitstapjes e.d. passeerden de revue.

Bouwtechnische wensen, aankleding, inrichting

Kijkend naar bouwtechnische wensen, aankleding en inrichting werd vooral gesproken over de aanleg van een beleeftuin, een kinderboerderij, maar ook een goede klimaatbeheersing binnen, een grote en sfeervol aangeklede ontmoetingsruimte., de aanpak van het geluid in het atrium, een goede wifi en een multifunctionele (hobby)ruimte

Faciliteiten

Op het gebied van faciliteiten werd gedacht aan, en gesproken over thema etentjes met bijpassende muziek, de ruimte beschikbaar stellen ten behoeve van feestjes in eigen beheer, uitbreiding van de winkelopenstellingstijden, de inrichting van een ideeënbus en een soort prikbord om ideeën voor activiteiten met elkaar te delen.

Toekomst

Andere zaken welke tijdens de inloopavond ter sprake werden gebracht waren of de aanwezigen daaraan in de toekomst een bijdrage wilden leveren, ideeën hadden om de activiteiten voor iedereen toegankelijk te maken, en tot slot of er nog onbesproken of onvoldoende toegelichte zaken zijn blijven liggen of aan de werkgroep kunnen worden meegegeven. De Deurne Media Groep is in ieder geval bereid om de nodige informatie via de radio of website te delen om de bekendheid te vergroten. De bijeenkomst werd beëindigd met de toezegging dat er een vervolgavond komt, waarin wordt aangegeven wat men met de ontvangen informatie gaat doen.

Foto – DMG (redactie)

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen