7.4 C
Deurne
vrijdag 29 maart 2024
Home- DeurneWitte stoelen Willibrorduskerk onderdeel expositie

Witte stoelen Willibrorduskerk onderdeel expositie

Wie wel eens in de St. Willibrorduskerk in Deurne komt, zal opmerken dat er witte doeken liggen over verschillende stoelen. Pastoor Paul Janssen geeft opheldering over het hoe en waarom hiervan. “Het zijn geen reserveerde plaatsen. De stoelen zijn ook niet vuil. Nee, het heeft alles te maken met de expositie “950 JAAR KERK IN DEURNE”, meldt hij.

Plattegrond
De witte doeken geven (ongeveer) de plattegrond aan van de turfstenen kerk die zo’n 1000 jaar geleden op die plek is gebouwd. De wand waarop gedachteniskruisjes en doopschelpen zijn geplaatst, was de buitengevel. De huidige ingang was er niet, op die plek was een dichte muur. De ingang zat waarschijnlijk aan de zijkant. Ook de toren ontbrak nog, die is zo’n 250 jaar later gebouwd.

Expositie
Architect Hans Flapper maakte prachtige reconstructie-tekeningen van de kerk in vroegere tijden. Deze tekeningen en ook die van de verdere bouwfasen zijn te bekijken in een expositie in de kerk die van dinsdag tot en met zondag toegankelijk is tussen 14.00 uur en 16.00 uur.

- Advertentie -
Lees ook

Meest Gelezen